Vyhľadávanie:

Mesto má trojdňový smútok, hutníci podali pomocnú ruku

Mesto má trojdňový smútok, hutníci podali pomocnú ruku

Tragická havária košického autobusu v Chorvátsku zasiahla aj železiarov

Havária košického autobusu s cestujúcimi do Chorvátska, pri ktorej v nedeľu, 7. septembra, zahynulo na diaľnici Záhreb - Split jedenásť žien a traja muži a ďalší boli vážne zranení, zasiahla srdcia nielen rodinných príslušníkov a známych, ktorí stratili svojich blízkych, ale aj srdcia celého Slovenska. Vláda SR vyhlásila 9. september za deň štátneho smútku. Do čierneho sa zahalili najmä Košice. Mesto má trojdňový smútok. V priestoroch historickej radnice na Hlavnej ulici vytvoril Magistrát mesta Košice kondolenčnú miestnosť, v ktorej môžu Košičania vzdať úctu zosnulým. Miestnosť s kondolenčnou knihou je otvorená denne od 6. hodiny do 20. hodiny až do piatku, 12. septembra, pravdepodobne do 15. hodiny. Pietne miesto sprístupnili v utorok, 9. septembra, o 13. hodine pri zvone Urban v blízkosti Urbanovej veže. Tu môže každý za zosnulých zapáliť sviečku a položiť kvety. V piatok podvečer sa v seminárnom kostole na Hlavnej ulici uskutoční ekumenická bohoslužba venovaná obetiam havárie.

Pomoc Košičanom už v nedeľu, 7. septembra, počas galakoncertu Interface 2008, verejne prisľúbil prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke. Konkrétnu podobu nadobudla včera, v utorok 9. septembra. Mesto Košice v spolupráci s U. S. Steel Košice zriadili fond pomoci pozostalým obetiam tragédie, na ktorý môžu prispievať jednotlivci aj firmy. Oceliarska spoločnosť na tento účel venovala milión korún. Polovica z tejto sumy je určená pre pozostalých na úhradu nákladov spojených s pohrebom. Druhá polovica na úhradu zdravotníckych služieb - rôzne vyšetrenia, ktoré nepokrývajú zdravotné poisťovne alebo poradenské služby - psychologickú a psychosociálnu pomoc.

Účet, na ktorý môžete prispieť aj vy, uverejníme v Oceli východu na budúci týždeň.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...