Vyhľadávanie:

Metalurgia 2011

Metalurgia 2011

Hutnícka fakulta TU Košice zorganizovala študentskú vedeckú odbornú konferenciu

Hutnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach pokračujúc v dobrej tradícii zorganizovala 19. apríla 2011 v poradí už sedemnásty ročník študentskej vedeckej odbornej konferencie Metalurgia 2011. V piatich sekciách - Hutníctvo kovov, Materiály, Energetické inžinierstvo a priemyselná keramika, Environmentalistika a Integrované systémy riadenia súťažilo dovedna štyridsaťsedem budúcich hutníkov zo Slovenska, ale i poľskej University of Science and Technology Krakow a českej Vysokej školy banskej v Ostrave.

Poroty v jednotlivých sekciách, do ktorých zasadli, ako už tradične, aj štyria košickí oceliari, brali pri posudzovaní súťažiacich do úvahy najmä obsah práce, prednes a vystupovanie, grafickú úroveň a tiež to, ako je študent schopný obhájiť výsledky svojej práce. Krátko popoludní boli výsledky známe.

"Organizovanie tohto podujatia patrí medzi tradície hutníckej fakulty, ktoré sa snažíme rozvíjať, ďalej zlepšovať a skvalitňovať," konštatovala krátko pred slávnostným vyhodnotením výsledkov súťaže, na ktorom nechýbal prorektor TU Košice Pavel Raschman, dekan Hutníckej fakulty TU Košice Peter Horňak, zástupcovia družobných škôl i partnerov z priemyselnej sféry Iveta Vasková, prodekanka hutníckej fakulty pre bakalárske a inžinierske štúdium. "Predovšetkým preto, že účasť na konferencii dáva študentom možnosť osobne, odborne i vedomostne rásť," uviedla a ocenila prácu a angažovanosť všetkých mladých ľudí, ktorí sa do súťaže zapojili.

V sekcii Hutníctvo kovov obsadila prvé miesto Martina Dziaková s prácou Skúsenosti s používaním furánových zmesí v zlievarňach VSS, Foundry s.r.o. v Košiciach a Eurocast Košice s.r.o. V sekcii Materiály sa najviac darilo Petre Lackovej s projektom Korózne skúšky nízkolegovanej ocele KONOX 315 S v ovzduší. Branislav Pivovarníček zvíťazil v sekcii Energetické inžinierstvo a priemyselná keramika. Porotu presvedčil prácou na tému Pomerné porovnania absorbérov na difúznu zložku žiarenia. V štvrtej súťažnej sekcii - Environmentalistika sa na prvej priečke umiestnil Jozef Borovský s prácou Štúdium kalibračných možností DCA-OES metódy pre priamu analýzu tuhých environmentálnych vzoriek a v piatej - Integrované systémy riadenia si prvú cenu odniesol Zdenko Rokyta, ktorý riešil proces vytvorenia elektronickej karty bezpečnostných údajov v organizácii Tesla Stropkov a.s. Spolu so zástupcom firmy eustrean víťazom ocenenia odovzdal viceprezident pre ľudské zdroje U. S. Steel Košice Martin Pitorák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...