Vyhľadávanie:

Metalurgia 2017 spoznala víťazov

Metalurgia 2017 spoznala víťazov

Hutnícka fakulta  zorganizovala 23. ročník Študentskej vedeckej odbornej konferencie

Už po dvadsiaty tretí raz sa na pôde Technickej univerzity v Košiciach uskutočnila medzinárodná  študentská vedecká odborná konferencia, ktorú pod názvom Metalurgia 2017 pripravila 12. apríla tohto roku hutnícka fakulta pripomínajúca si v tomto roku 65. výročie svojho založenia. V piatich sekciách – Hutníctvo, Materiály, Energetické inžinierstvo a priemyselná keramika, Environmentalistika a Integrované systémy riadenia prezentovalo svoje práce pred odbornými porotami, v ktorých nechýbali, ako  sa už stalo zvykom, ani zástupcovia zo spoločnosti U. S. Steel Košice, sedemdesiatštyri študentov domácej alma mater, družobných univerzít zo Slovenska, Poľska a Českej republiky i stredných škôl. Výsledky  súťaže slávnostne vyhlásili v prítomnosti rektora Technickej univerzity v Košiciach Stanislava Kmeťa, dekanky hutníckej fakulty Ivety Vaskovej, zástupcov akademických obcí i partnerských  spoločností a podnikov z výrobnej sféry.

V sekcii Hutníctvo odbornú porotu najviac zaujala práca Vplyv dizajnu medzipanvy na hodnotiace kritériá procesu, s ktorou vyhral Vladimír Kasarda z domácej hutníckej fakulty prvé miesto.

Prvenstvo si v sekcii Materiály vybojovala Ivana Jelínková zo Strojníckej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline, ktorá riešila Vplyv legujúcich prvkov C, Cu na vybrané mechanické vlastnosti spekaných materiálov. Prvú priečku v sekcii Energetické inžinierstvo a priemyselná keramika získal Jakub Husár zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, ktorý sa vo svojej práci zaoberal zefektívnením hospodárenia s teplom pri varení drevnej štiepky pri výrobe papiera. V sekcii Environmentalistika si najlepšie počínala Juliana Dronzeková, ktorá prezentovala prácu Využitie mikrovlnovej energie pri rozklade vybraného elektro odpadu. V sekcii Integrované systémy riadenia zvíťazila Zuzana Herpáková z hutníckej fakulty, ktorá sa
v svojej práci zaoberala analýzou a hodnotením údajov o fluktuácii pracovníkov v IT organizácii. Víťazom ceny odovzdal a pogratuloval im k nim generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov U. S. Steel Košice Milan Polča.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...