Vyhľadávanie:

Michael Simko generálnym manažérom pre výskum

Michael Simko generálnym manažérom pre výskum

Od 1. októbra 2007 je generálnym manažérom pre Výskum U. S. Steel Košice Michael Simko. Vo funkcii vystriedal Fredericka Manniona, ktorý sa po troch rokoch pôsobenia na Slovensku vrátil do Spojených štátov.

Michael Simko sa narodil v Homesteade na predmestí Pittsburghu v Pensylvánii, kde sa nachádzala veľká fabrika U. S. Steel. Je bakalárom v odbore fyzika, titul získal na Saint Vincent College, a má univerzitný diplom v odbore materiálových vied a inžinieringu Pittsburskej univerzity. "Kariéru som začal v stredisku pre výskum a technológiu v Monroeville ako výskumný inžinier na oddelení povlakovaných plechov. Jedným z prvých projektov, na ktorých som pracoval, bol projekt vývoja pracovných postupov koróznych skúšok určených pre automobilové aplikácie a prvotnej implementácie acrylových povlakov na materiály pre stavebné aplikácie," informoval. "Neskôr som pracoval ako vedúci odboru Metalografia a povrchové analýzy, kde som sa podieľal na mnohých projektoch, počnúc analýzou šupín až po charakteristiku mikroštruktúry povlakov a analýzy surovín. Moja ďalšia pozícia vedúceho odboru pre služby zahŕňala metalografiu, pracovnú skupinu pre IT služby, KRC (knižnicu), pilotné linky a projektové služby (vnútropodnikový údržbársky tím). Počas tohto obdobia sme získali výskumné laboratórium firmy National Steel v Trentone v Michigane a konečne sme sa presťahovali z našej 50-ročnej budovy do novej budovy v Munhalle, ktorá sa nachádza v tej istej lokalite ako bývalá fabrika U. S. Steel Homestead."

Michael Simko pred príchodom do Košíc pracoval ako technický manažér oddelenia povlakovaných výrobkov. "Teda tam, kde sa moja kariéra v U. S. Steel začala. Keď sme sa s manželkou Melanie dozvedeli o možnosti pracovať na Slovensku, potešilo nás to i vzrušilo. Moja stará mama prišla do USA ako dieťa z dedinky Moravany pri Michalovciach a manželka má rodinu na juhu Poľska nad Vysokými Tatrami. Pre nás oboch je toto pridelenie skutočne návratom domov."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...