Vyhľadávanie:

Michal Pintér delegátom Poradného výboru pre industriálne zmeny

Michal Pintér delegátom Poradného výboru pre industriálne zmeny

Riaditeľ pre styk s vládou a Európskou úniou Michal Pintér z bratislavskej kancelárie U. S. Steel Košice bol v Európskom hospodárskom a sociálnom výbore (EHSV) menovaný za delegáta Poradného výboru pre industriálne zmeny (CCMI). Na tento post ho navrhla Asociácia európskych výrobcov ocele (EUROFER), Asociácia európskych výrobcov obalového materiálu (APEAL) a organizácia Metal Packaging Europe.

Michal Pintér, ako jeden z 51 delegátov v Poradnom výbore CCMI, bude svoj mandát vykonávať po dobu piatich rokov. Delegáti sú vo výbore rovnomerne rozdelení do troch skupín, a to – podnikateľský sektor, odborové organizácie a mimovládny sektor. V rokoch 2010-2015 bol M. Pintér členom EHSV za skupinu zamestnávateľov, od roku 2013 bol jej viceprezidentom.

Európsky hospodársky a sociálny výbor je poradným orgánom Európskej únie a funguje od roku 1957. Jeho hlavnou úlohou je poskytovať odborné poradenstvo európskym inštitúciám ako Európska komisia, Rada EÚ a Európsky parlament prostredníctvom stanovísk k navrhovanej legislatíve EÚ, ale aj stanovísk z vlastnej iniciatívy. Členovia EHSV zastupujú vo svojich krajinách široké spektrum hospodárskych, sociálnych a kultúrnych záujmov. Ich činnosť je rozdelená do troch skupín: Zamestnávatelia, Pracovníci a Iné záujmy (t. z. poľnohospodári, spotrebitelia, organizácie ochrany životného prostredia, organizácie zastupujúce rodiny, mimovládne organizácie atď.), ktoré vytvárajú prepojenie medzi EÚ a organizáciami občianskej spoločnosti v členských štátoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...