Vyhľadávanie:

Minuloročný dar hutníkov u adresáta

Minuloročný dar hutníkov u adresáta

Lekárov a zdravotné sestry, ktoré sa starajú o ťažko choré deti na oddelení košickej detskej onkológie a hematológie nesporne potešila zásielka, ktorá k nim dorazila v utorok 9. decembra 2014. Priviezli tu infúzne pumpy, na ktoré sa vlani poskladali zamestnanci košickej oceliarne, spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia U. S. Steel Košice. Slúžia na aplikovanie vnútrožilovej liečby, dokážu presne dávkovať podané lieky z hľadiska objemu i času, čo je v prípade onkologických liekov a malých pacientov veľmi dôležité.

"Je veľmi dôležité, aby sme na oddelení detskej onkológie a hematológie, kde mávame denne desať až pätnásť malých pacientov, mali dostatok funkčných infúznych púmp," uviedla riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Ingrid Urbančíková. "U jedného pacienta je často potrebné, aby mu bolo aplikovaných viacero liekov súčasne a každý z nich je dávkovaný osobitnou pumpou. Znamená to, že je napojený aj na tri či štyri pumpy. V prevádzke sú takmer nonstop a ich životnosť je, ako u každého prístroja, limitovaná. Keďže ide o zariadenia v permanentnej prevádzke, je nevyhnutné ich dopĺňať, pravidelne podrobovať servisu a obnovovať."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...