Vyhľadávanie:

This Is 21: Priprav sa na 21. storočie

This Is 21: Priprav sa na 21. storočie

Hovoriť o zručnostiach, ktoré sú kľúčové pre rozvoj potenciálu mladých ľudí na Slovensku, prišli v piatok 5. októbra 2018 hovoriť na stredné školy ich bývalí absolventi, dnes úspešní vrcholoví manažéri. Jedným z nich bol aj Miroslav Kiraľvarga, viceprezident U. S. Steel Košice pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania, ktorý sa stretol so študentami Gymnázia na Trebišovskej 12 v Košiciach ako nástupníckej škole Gymnázia na Kováčskej 30.
Cieľom projektu This Is 21: Priprav sa na 21. storočie bolo „naskillovať sa“, teda upriamiť v rámci vzdelávania pozornosť na také zručnosti, ktoré boli kľúčové pre úspech v profesionálnej kariére súčasných lídrov popredných slovenských firiem. Záštitu nad podujatím prevzal prezident SR Andrej Kiska, ktorý zároveň ako bývalý úspešný manažér vystúpil na svojej strednej škole v Poprade.

Zručnosti pre 21. storočie by mali umožniť mladým ľuďom kriticky myslieť, pripraviť sa na zmeny, aktívne riadiť rýchly technologický vývoj a zároveň chápať sociálne a občianske súvislosti. Inšpiratívne príbehy takmer 50-tich úspešných lídrov boli bohatým zdrojom motivácie ako pre študentov, tak i učiteľov, ktorý dostali cennú spätnú väzbu z praxe.
Jednodňové podujatie organizovala po celom Slovensku Nadácia Pontis spolu so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku, ako aj s podporou firiem neformálneho združenia Business Leaders Forum a IT Valley Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...