Vyhľadávanie:

Mladý líder 2009

Mladý líder 2009

Nezávislá nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko (JASR) v spolupráci s U. S. Steel Košice i v tomto školskom roku pripravila pre študentov stredných škôl z východného Slovenska krajské kolo súťaže Mladý líder 2009. Uskutočnilo sa koncom minulého mesiaca v priestoroch Magistrátu mesta Košice.

"Prostredníctvom súťaže hľadáme mladých ľudí, ktorí majú aktívny prístup k práci v študentskej spoločnosti a chcú sa ďalej rozvíjať. Úspešný mladý líder by mal byť rozhľadený, vyrovnaný, tvorivý, komunikatívny, schopný efektívne spolupracovať s inými ľuďmi a viesť tím. V každej študentskej spoločnosti sa formujú potenciálni vodcovia, ktorí vedia skupinu svojich kolegov inšpirovať, motivovať a viesť. V kolektíve prichádzajú s nápadmi, organizujú aktivity, riadia spolupracovníkov. Neboja sa prevziať zodpovednosť, vedia vyjadriť svoj názor i akceptovať názor iných. Lídri sa formujú často medzi členmi manažmentu študentskej spoločnosti, čo však nie je pravidlom," povedal o cieli súťaže Adam Šepetka, programový riaditeľ JASR.

Krajské kolá súťaže Mladý líder organizuje JASR v súčasnosti po celom Slovensku. Ich víťazi postupujú do finále a budú mať príležitosť zúčastniť sa na Konferencii mladých lídrov a bojovať o titul najúspešnejšieho lídra v rámci stredoškolského programu Aplikovaná ekonómia.

Odborná porota, ktorú tvorili František Gregor z U. S. Steel Košice, Lucia Rusinková z firmy Markwin s.r.o. a Karol Aboši z Manpoweru, hľadala kandidátov s výnimočnými schopnosťami a vodcovskými vlastnosťami. A ako sa napokon rozhodla? Víťazmi sa stali a do celoslovenského finále postupujú Lenka Kokardová z Gymnázia Sv. T. Akvinského na Zbrojničnej ulici v Košiciach, Miroslava Klapáčová z košického gymnázia na Trebišovskej, gymnazistka z Lipan Andrea Kušnírová, Jakub Miňo z Gymnázia na Trebišovskej v Košiciach a Veronika Miková z Gymnázia Sv. T. Akvinského v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...