Vyhľadávanie:

Modelári v akcii

Modelári v akcii

Členovia modelárskeho klubu Model klub VSŽ vstúpili v tomto roku už do tridsiatej druhej modelárskej sezóny. Je zaujímavé, že k najaktívnejším modelárom vlani patrili vďaka nesmiernemu entuziazmu jeho zakladajúci členovia Ladislav Virág, Branislav Bohuš a Michal Gala. Práve tomuto trojlístku sa v uplynulých rokoch podarilo zastaviť úpadok klubu a oživiť činnosť. V tomto roku sa pripravujú oslavy stého výročia lietania v Košiciach a práve do vienka týchto osláv prispeli aj členovia Model klubu VSŽ zorganizovaním rôznych súťaží.

V 3. ročníku verejnej súťaže v leteckom modelárstve Cassovia Ampér Cup si v kategórii rádiom ovládaných modelov s elektrickým pohonom najlepšie počínal modelár z Michaloviec Juraj Cisár. Ten zvíťazil so ziskom 1133 bodov a získal okrem vecnej ceny aj putovný pohár.

Vyznávači lietania voľných modelov štartovali v súťaži v Prešove. Z kvarteta našich modelárov Branislav Bohuš, Ladislav Virág, Ján Palenčár a Peter Bohuš junior si v silnej konkurencii v kategórii hádzadiel dobre počínal Branislav Bohuš, ktorý zvíťazil so ziskom 366 bodov. Výrazný úspech dosiahol na tomto jubilejnom 10. ročníku Memoriálu Milana Minárika v Prešove aj mladý Peter Bohuš, ktorý vyhral v kategórii žiakov v súťaži vetroňov A3, keď získal 169 bodov.

Piati členovia družstva Model klubu VSŽ štartovali aj na verejnej letecko-modelárskej súťaži v kategórii voľných modelov (hádzadlá, vetrone A1, A3). V už 7. ročníku tejto súťaže si najlepšie počínali modelári z Prešova, ktorí získali štyri prvenstvá v jednotlivých kategóriách. Z nich Milan Minárik mladší vyhral dvakrát a získal už po tretí raz v histórii tejto súťaže putovný pohár Cassovia Cup, ktorý získal natrvalo do svojej vitríny. Z našich modelárov v kategórii hádzadlá zvíťazil medzi žiakmi Ján Palenčár so ziskom 308 bodov a na 2. mieste sa v tej istej súťaži v kategórii seniorov umiestnil Ladislav Virág s počtom bodov 261. Ten skončil v súťaži vetroňov A1 výkonom 415 b. na 3. mieste.

V rámci už spomínanej storočnice lietania v Košiciach sa na pastvisku pri Valalíkoch konala verejná letecko-modelárska súťaž v kategórii rádiom ovládaných termických vetroňov (RC-V2). Každý z takmer štyridsiatich súťažiacich musel absolvovať tri súťažné lety a pristáť k určenému bodu. Po spočítaní konečných výsledkov z každého letu sa na prvých troch priečkach v konečnom poradí umiestnili modelári z Model klubu VSŽ. Prvenstvo si vybojoval Ladislav Virág s počtom bodov 932, na 2. mieste skončil Belo Semsey so ziskom 926 b. a na 3. mieste sa umiestnil Ľudovít Renner so ziskom 364 bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...