Vyhľadávanie:

Moje zajtra sa odohráva už dnes

Moje zajtra sa odohráva už dnes

Ekotopfilm je už v Košiciach

Do sveta úžasných filmov pozývajú východniarov organizátori už XXXVII. ročníka Medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm 2010, ktorý pod podtitulom Moje zajtra sa odohráva už dnes prišiel 9. novembra po Bratislave aj do Košíc. Už včera mali diváci príležitosť prostredníctvom dvoch projekcií v kine Cinemax v OC Optima vidieť dovedna dvadsať snímok od režisérov z celého sveta. Medzi nimi aj francúzsky dokument V obkolesení vĺn zamýšľajúci sa nad otázkou, či sú alebo nie sú bezdrôtové technológie pre ľudské zdravie a metabolizmus škodlivé, ktorý získal cenu Grand prix of Ekotopfilm 2010. Nesporne zaujalo a páčilo sa i dielo slovenského režiséra Roberta Rachla Strážca divočiny, ktorý neskreslene dokumentuje život medveďa v tatranskej Tichej doline. Film dostal cenu prezidenta Slovenskej republiky.

Festivalový program pokračuje dnes i zajtra, vždy so začiatkom o 14. hodine prehliadkou ďalších filmov o zaujímavých ľuďoch, o živote na tejto planéte a o vzťahu k nej. Príďte sa zabaviť i poučiť. Vstup na všetky filmové predstavenia je zadarmo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...