Vyhľadávanie:

Monitorovací systém Argus LCM

Monitorovací systém Argus LCM

Klinika pre infekčné choroby FN L. Pasteura

Pomoc zo strany Nadácie U. S. Steel Košice prišla veľmi vhod tiež Klinike pre infekčné choroby Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, ktorá poskytuje zdravotnícku starostlivosť aj pre zamestnancov huty, a to i v prípade život ohrozujúcich ochorení. Liečenie pacientov s ťažkým priebehom infekcií je náročné. Vyžaduje si okrem iného denno-denný monitoring činnosti srdca, dýchacieho systému i základných funkcií organizmu.

Klinike však prístroj, ktorý by túto funkciu plnil, chýbal. Dnes už nie. Jednotka intenzívnej starostlivosti disponuje vďaka hutníkom monitorovacím systémom Argus LCM, ktorý pozostáva z jedného stacionárneho a jedného prenosného monitora a trojkanálového EKG zapisovača. Je to ucelená jednotka, ktorej časť je schopná pracovať aj na batérie, čo je zvlášť nevyhnutné najmä v prípade absolútnej izolácie pacienta pri ochorení vyžadujúcom si prísny izolačný režim.

Od jeho uvedenia do prevádzky v máji minulého roku sa podľa vyjadrenia Pavla Jarčušku, docenta na klinike, ktorý je zároveň vedúcim Centra pre liečbu HIV, podrobilo v priebehu siedmich mesiacov sledovaniu na monitore bezmála 150 pacientov, na trojkanálovom EKG ich bolo štyristo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...