Vyhľadávanie:

Most č. 5 začnú opravovať v lete

Most č. 5 začnú opravovať v lete

Akou dôležitou dopravnou tepnou vo firme je most č. 5, smerujúci od brány č. 2 k budove Centrálnej údržby, ukázala jeho nedávna dvojtýždňová odstávka, ktorú si vynútila oprava dvoch poškodených polí. Ide o polia 15 a 16, ktoré boli v minulosti extrémne teplotne namáhané horúcimi ingotmi prevážanými po železničných koľajach z oceliarne na slabing práve popod spomínané časti mosta.

Zmena organizácie dopravy sa dotkla mnohých a vodiči veru z obchádzok neboli nadšení. Most s obmedzeniami znovu sprístupnili motoristom 22. marca, po tom, čo pod poškodené polia inštalovali oceľové podperné stĺpy, ktoré ich spevnili. Teraz sa po moste môžu pohybovať motorové vozidlá s hmotnosťou maximálne 40 ton, pričom stále platí dodržiavanie maximálnej rýchlosti 40 kilometrov za hodinu. Vodiči budú musieť tento stav ešte najbližšie mesiace strpieť. Ako sme už v Oceli východu informovali, most sa nevyhne väčšej oprave, pri ktorej polia 15 a 16, vymenia. Stále sa pracuje s dvomi alternatívami - most úplne uzavrieť a opraviť ho naraz alebo opravovať tak, že jeden cestný pruh bude prejazdný. Cieľom ktoréhokoľvek rozhodnutia je čo najmenej skomplikovať dopravu vo firme. Pri oboch alternatívach sa ráta s pohybom peších po moste.

"V týchto dňoch prebieha výberové konanie na dodávateľa stavebných prác," informoval generálny manažér pre inžinierske činnosti USSE František Ziolkovský. "Tento proces by mal byť uzavretý do polovice mája. Ďalšie konkrétnosti budú známe po tom, čo vybraný dodávateľ urobí diagnostiku mosta. Oprava sa začne v letných mesiacoch."

Bezpečnosť súčasnej premávky na moste je garantovaná. Stabilitu mosta kontroluje a inšpekciu podpornej konštrukcie realizuje dodávateľ podpornej konštrukcie každý týždeň. Posledné merania, uviedol F. Ziolkovský, ukazujú, že most je stabilizovaný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...