Vyhľadávanie:

Most pre slušnú prácu

Most pre slušnú prácu

NKOS participujú na projekte Budovanie mostov dôstojnej práce v zahraničí

Odborový zväz Nezávislých kresťanských odborov Slovenska (NKOS) KOVO METAL v spolupráci s Demokratickou federáciou práce na Cypre (DEOK) zabezpečuje realizáciu projektu Budovanie mostov dôstojnej práce v zahraničí. Projekt finančne podporuje Európska komisia.

Podľa štatistík Cyprus prijíma a zamestnáva viac ako 50 tisíc ľudí z Európy, pričom najviac z Rumunska, Bulharska, Slovenska a Poľska. Títo ľudia sú málo informovaní o tom, čo v krajine nájdu a čomu budú čeliť na trhu práce a v spoločnosti. Snažia sa okamžite zamestnať, pričom sa zvyčajne ocitnú v situácii, že ich pracovné podmienky i odmena za prácu sú horšie ako cyperských zamestnancov. Navyše, mnohí sú obeťami vykorisťovania a porušovania pracovných a zamestnaneckých práv. Ak prídu aj s rodinami, problémy sú ešte väčšie. Doterajšia intervencia a podpora cyperských odborov nebola adekvátna, preto iniciatívu prevzala DEOK, ktorá spolupracuje s národnými zamestnaneckými organizáciami - CARTEL ALFA v Rumunsku, PROMYANA v Bulharsku a NKOS v Slovenskej republike.

Hlavným cieľom projektu, zameraného na pracovníkov spomínaných krajín, ktorí na Cypre už žijú alebo sa zaujímajú o prácu, je cezhraničná systematická a organizovaná spolupráca partnerov na obstarávaní a zabezpečovaní príležitostí na slušnú prácu a životné podmienky pre putujúcich a/alebo migrujúcich pracovníkov.

Informácie získate na telefónnom čísle + 421 - 904 014 297.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...