Vyhľadávanie:

"Môžeme sa tu bicyklovať koľko chceme..."

"Môžeme sa tu bicyklovať koľko chceme..."

Štvrtým turnusom vyvrcholilo Košické športové leto 2005

Už-už sa zdalo, že z predstavy pekne a zaujímavo stráveného dňa pri príležitosti vyvrcholenia Košického športového leta 2005, na ktorý sa tak tešili organizátori, deti i tínedžeri, nič nebude. V piatok 26. augusta sme sa opäť prebudili do daždivého rána a málokto predpokladal, že sa počasie do popoludnia umúdri. Ale stalo sa. Keď do Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach začali prichádzať celé skupiny mládežníkov, na oblohe už svietilo vytúžené horúce slnko. Amfiteáter zaplnili deti, mnohé v sprievode rodičov, na podujatie prišli aj ich rovesníci z detských domovov z Košickej Novej Vsi a Nižnej Kamenice.

Program zábavného popoludnia odštartovalo slávnostné vyhodnotenie posledného, štvrtého turnusu súťaží v stolnom tenise, tenise, hokejbale, futbale a streetbale. Skôr, než si mohli víťazi a najvernejší účastníci prvého športového leta prevziať pekné vecné odmeny, a to aj z rúk manželky prezidenta spoločnosti U. S. Steel Košice Susan Lohrovej, divákov v hľadisku pobavilo vystúpenie členov oddielu karate TJ Metropol i sólové vystúpenia tanečníkov z košického tanečného štúdia Hviezdička.

"Tešíme sa, že sme pre myšlienku oživiť po rokoch tento areál našli pochopenie aj u našich sponzorov," prihovoril sa publiku starosta Mestskej časti Košice - Juh Ivan Hlinka. "To, že sa tak stalo, nie je iba zásluhou našej mestskej časti, ale aj spoločnosti U. S. Steel Košice, obchodného centra Carrefour, mesta Košice a športových organizácií v našom meste. Nebyť ich pomoci, neboli by sme tu dnes takto spoločne. Verím, že ste sa tu cítili počas prázdnin dobre a že tu budete chodiť aj v jeseni a potom v jari. Naším cieľom je," prezradil, "aby sa areál využíval aj v zime. Na budúci rok pripravujeme ďalšie novinky, no zatiaľ neprezradím aké. Nechajte sa prekvapiť..." Program pokračoval kiksiádou s Rišom Herrgottom a dídžejom Pepom a zábavno-športovými podujatiami - cyklistickými pretekami na dopravnom ihrisku i súťažami na kolieskových korčuliach a kolobežkách.

"Začal som tu chodiť s ocom, keď mal dovolenku, bývame blízko," zveril sa nám dvanásťročný Maťo Jurík opierajúci sa o bicykel v kruhu svojich kamarátov. "Teraz som tu sám... vlastne s kamarátmi, s ktorými som sa zoznámil na dopravnom ihrisku. Je tu fajn, môžeme sa tu bicyklovať koľko chceme. Bez toho, aby sa o mňa rodičia báli... Neboli nadšení, keď som chodil na bicykli na rušnú cestu." Dodal ešte, že škoda, že sa končia prázdniny. Určite si však "ukradne" nejakú polhodinu a príde do areálu, v ktorom sa počas Košického športového leta 2005 zapojilo do rôznych športových súťaží približne šesťsto detí. Prístupný pre športuchtivé deti bude aj po prázdninách, vždy popoludní, počas soboty a nedele celý deň. Dopoludnia od pondelka do piatku bude slúžiť základným školám.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...