Vyhľadávanie:

Môžete byť odtiahnutí...

Môžete byť odtiahnutí...

Niektorí vodiči zneužívajú parkovanie pre ZŤP

Na parkovisku za budovou Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice je z vyše dvesto parkovacích miest osem vyhradených pre autá zdravotne postihnutých vodičov. Často ich však obsadzujú šoféri, ktorí nerešpektujú dopravnú značku pri týchto parkovacích miestach. Upozorňuje na to aj čitateľka Ocele východu. "Bola by som rada, keby ste kontrolovali parkovisko vyhradené pre ZŤP za budovou závodnej jedálne - vstupný areál, ktoré je stále obsadené zamestnancami a nie ZŤP," napísala rozhorčene do redakcie Ocele východu pred niekoľkými dňami.

Situácia v piatok, 1. augusta, ráno, dala slovám čitateľky za pravdu. Na ôsmich parkovacích miestach, vyhradených pre majiteľov áut s preukazom ZŤP, parkovalo s týmto potvrdením len jedno auto. Ostatných sedem ho nemalo.

"Je to verejné prístupné parkovisko. Odtiahnutie môže vykonávať len mestská alebo štátna polícia," povedal pre Oceľ východu vedúci prevádzky strážna služba spoločnosti U. S. Steel Košice - SBS, s.r.o., Ján Juhás. Jeho slová potvrdil zástupca náčelníka Mestskej polície v Košiciach Slavomír Pavelčák. "Vozidlo, ktoré neoprávnene parkuje na mieste vyhradenom pre osoby s preukazom ZŤP, môžeme na požiadanie odtiahnuť. Ak nás zavolajú, určite prídeme." Veliteľ stanice MP v Košiciach -Šaci Vladimír Šolc dodal: "Je to vážny priestupok, na porušenie vyhradeného parkovania môže reagovať každý a my prídeme. Je to však priestor U. S. Steel-u, a preto môžeme vozidlo odtiahnuť len za prítomnosti zástupcu vlastníka pozemku, teda kompetentnej osoby z U. S. Steel Košice."

Ak teda zistíte porušenie vyhradeného parkovania pre osoby so ZŤP, obráťte sa na strážnu službu U. S. Steel Košice - SBS. Ďalší postup už bude v rukách jej zamestnancov a príslušníkov mestskej polície.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...