Vyhľadávanie:

Možností, ako využiť voľný čas, je opäť viac

Možností, ako využiť voľný čas, je opäť viac

V Športovo-zábavnom centre na Alejovej ulici pribudli dve nové ihriská

Možnosti športového vyžitia v areáli Športovo-zábavného centra na Alejovej ulici v Košiciach sa od stredy minulého týždňa, 16. novembra 2005, opäť rozšírili. K pôvodnému ihrisku slúžiacemu už vyše roka, vybudovanie ktorého finančne podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice, pribudli po jeho stranách ďalšie dve.

"Takéto tri multifunkčné ihriská vedľa seba sú na Slovensku raritou," skonštatoval spokojne na ich slávnostnom otvorení starosta mestskej časti Košice - Juh Jaroslav Hlinka. "Dve nové športové plochy s umelým trávnatých povrchom budú využívať nadšenci minifutbalu, tenisu, basketbalu, volejbalu i nohejbalu. A to nielen členovia aktívnych mládežníckych športových klubov a základných a stredných škôl v našom meste. Areál, najmä v popoludňajších hodinách po šestnástej hodine, môže využívať aj široká verejnosť."

Výstavba dvoch nových multifunkčných ihrísk si vyžiadala investície vo výške približne 4 milióny korún. Dvomi miliónmi prispelo v podobe účelovej dotácie mesto Košice, zvyšok uhradila z vlastných prostriedkov mestská časť Košice - Juh.

Práce v areáli Športovo-zábavného centra budú, podľa slov Jaroslava Hlinku, pokračovať opäť v jari. Chystá sa dobudovanie siete sociálnych služieb, dráhy na on-line korčuľovanie v bývalom jazierku, na ktorom bude v zime voľná ľadová plocha, po technickej stránke plánujú prevádzkovatelia areálu zlepšiť aj už jestvujúci amfiteáter.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...