Vyhľadávanie:

Môžu zachrániť zrak štyri tisíc deťom

Môžu zachrániť zrak štyri tisíc deťom

U. S. Steel Košice podporila celosvetovú iniciatívu za elimináciu slepoty

V nedeľu, 2. decembra, podvečer sa v košickom Dome umenia uskutočnil 5. ročník benefičného koncertu Jesenná harmónia. Podujatie zamerané na pomoc odkázaným usporiadal I. Lions Club Košice a partneri, medzi ktorými bola i spoločnosť U. S. Steel Košice. Výťažok z koncertu, na ktorom vystúpili študenti Konzervatória v Košiciach Erik Jámbor a Matúš Ferko, hudobná skupina Jana Burášová QUARTET a Bratislava Hot Serenaders, putoval nevidiacim a zrakovo postihnutým občanom.

Viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák odovzdal finančný dar pre Lions Clubs International Foundation. Šek na dvetisíc amerických dolárov prevzal guvernér districtu 122 Česká a Slovenská republika pre obdobie 2007/2008 Tomáš Ryba. Suma, uviedol pri preberaní šeku, dokáže zachrániť zrak približne štyrom tisícom detí v niektorej z rozvojových krajín sveta. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie na očkovanie jedného dieťaťa treba päť dolárov.

Finančné dary ďalších partnerov putovali nevidiacej vysokoškoláčke Dušane Blaškovej a SOU pre nevidiacich v Levoči.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...