Vyhľadávanie:

Na Alejovej ulici v Košiciach otvorili športovo-zábavné centrum pre deti

Na Alejovej ulici v Košiciach otvorili športovo-zábavné centrum pre deti

Jedinečný projekt v spolupráci s USSK

Dopravné ihrisko

Športovo-zábavné centrum na Alejovej ulici bolo opäť otvorené vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice a Mestskej časti Košice - Juh. Cieľom rekonštrukcie bolo vrátiť košickým deťom po trinástich rokoch miesto hier a zábavy. Obaja partneri začali s obnovou areálu v auguste tohto roku. Na slávnostnom otvorení sa včera, 5. októbra, zúčastnila manželka prezidenta USSK Phyllis Navettová spolu s viacerými manželkami a príbuznými manažérov z USA. Práve u nich vznikla myšlienka rekonštrukcie parku.

Rodinní príslušníci Američanov pracujúcich v USSK chceli urobiť niečo prínosné pre komunitu, v ktorej žijú. Napadlo im, že detské ihrisko by mohlo byť peknou a trvalou spomienkou na čas, ktorý ich rodiny strávili v Košiciach. Veľkú podporu našli v starostovi Mestskej časti Košice - Juh Jaroslavovi Hlinkovi. Na slávnostnom otvorení ihriska sa okrem neho zúčastnili aj viceprezident pre výrobu Scott Pape a realizátori projektu z DZ Špeciálna údržba, stavebnej inšpekcie USSK a košických Cestných stavieb.

"Sme veľmi radi, a myslím, že je to úžasné," povedala aj v mene manželiek amerických manažérov na tlačovej besede s novinármi Phyllis Navettová, "že sa nám toto ihrisko podarilo obnoviť a uviesť do prevádzky. Je veľmi dôležité, aby sme deti vzdelávali a učili ich o bezpečnosti na cestách. Investovať financie a prácu do detí je to najdôležitejšie, pretože oni sú naša budúcnosť. Spoločnosť U. S. Steel Košice sa do tohto projektu zapojila veľmi rada. A ja som veľmi šťastná, že som sa mohla zapojiť osobne."

Podľa slov starostu Jaroslava Hlinku roky nevyužívaný areál bol v dezolátnom stave. Mestská časť Košice - Juh ho odkúpila od mesta a začala s udržiavacími prácami. Na opravách a náteroch vstupných brán a oplotenia a vyčistení areálu sa podieľalo v rámci verejno-prospešných prác 45 obyvateľov mestskej časti. Samospráva tiež zabezpečila zriadenie cestnej svetelnej signalizácie, vodorovné a zvislé dopravné značenie, zakúpila bicykle, kolobežky a ochranné prilby. Spoločnosť U. S. Steel Košice sa postarala o opravu spevnených plôch, cyklistických dráh a premostenie detského dopravného ihriska. Spoluprácu na tomto projekte s košickou hutou Jaroslav Hlinka veľmi ocenil a označil ju za mimoriadnu. "Pracovali sme spolu so zámerom vytvoriť centrum pre deti s celomestskou pôsobnosťou," povedal okrem iného a zdôraznil, že obnova športovo-zábavného centra bude pokračovať v nasledujúcich rokoch. V jeho areáli bude mať svoje miesto minifutbalové ihrisko, dráha pre kolieskových korčuliarov, jazierko i vynovený amfiteáter.

Ako prvé si nové detské dopravné ihrisko vyskúšali, za asistencie príslušníkov dopravnej polície, tretiaci a šiestaci zo základných škôl na Užhorodskej, Gemerskej, Staničnej a Požiarnickej ulici. Víťazi v súťažiach družstiev dostali od Phyllis Navettovej a Jaroslava Hlinku pekné ceny. Prevádzkovateľom detského dopravného ihriska je Mestská časť Košice - Juh. Na organizovanie dopravnej výchovy pre deti ZŠ bude slúžiť tri pracovné dni v týždni od 9.00 do 12.00 hodiny. Po zime, počas ktorej bude zatvorené, bude v určenom čase sprístupnené aj pre širokú verejnosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...