Vyhľadávanie:

Na Alpinke bolo veselo

Na Alpinke bolo veselo



Cesta vláčikom ťahaným unikátnou lokomotívou Katkou ubehla skutočne rýchlo. Ani sa všetci nenazdali a už bolo treba vystupovať. Na rodiny zapojené v tomto roku do firemného projektu Sme s vami v pravý čas, rovnako ako na skupinu chlapcov a dievčat z partnerských detských domovov v Nižnej Kamenici a Sečovciach, čakalo v nádhernom Čermeľskom údolí v sobotu 20. septembra skutočne pekné a neskôr sa aj potvrdilo, že vydarené popoludnie. A to aj v spoločnosti prezidenta U. S. Steel Košice Scotta D. Buckisa a generálnej manažérky pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriany Mihálovej.

"Som rád, že ste prišli, vitajte. Pracoval som v troch rozličných krajinách a v štyroch štátoch USA a vždy som bol veľmi dojatý, ako naša spoločnosť spolupracuje s okolím a s ľuďmi, ktorí potrebujú našu pomoc. Dnes som opäť hrdý na našu spoločnosť. Verím, že dnešný deň strávime spolu veľmi príjemne," prihovoril sa v altánku prezident oceliarskej spoločnosti deťom i "dospelákom" krátko pred dobrým obedom, po ktorom nasledoval celý rad možností, ako sa dobre zabaviť či zašportovať si. Stačilo si len vybrať. V neďalekom Údolí Manitou sa výletníci najprv naučili naozajstný indiánsky tanec a potom rozdelení do dvoch kmeňov pochodili stanovištia s rôznymi zaujímavými aktivitami a tvorivými dielňami. Kto chcel, mohol si vyrobiť čelenku a ozdobiť ju pestrofarebnými perami, naučiť sa viazať indiánske náramky, dať si na tvár namaľovať všakovaké totemové obrazce, ale naučiť sa aj strieľať s lukom a šípmi. Odvážnejší mali jedinečnú príležitosť vyskúšať si svoju obratnosť na lanových dráhach či už s menším, alebo aj väčším prevýšením. Mnohé z deti sa dosýta vyskákali na trampolíne.

Pekný deň bohatý na zážitky ukončilo pochutnanie si na skvelom guláši.

ANKETA
Ako hodnotíte projekt Sme s vami v pravý čas?

Ubehol skoro rok od zaradenia jedenástich rodín košických oceliarov, ktoré sa ocitli v zložitej životnej situácii, do projektu spoločnosti U. S. Steel Košice Sme s vami v pravý čas. Na stretnutí v Čermeľskom údolí sme sa opýtali, ako projekt vnímajú a ktoré z podujatí, na ktorých sa zúčastnili, sa im páčilo najviac. Tu sú odpovede deviatich z nich.

Ján NÉMETH
Samotný projekt znamenal pre nás veľkú pomoc. Kvitujem, že ho firma robí. Ja už pracujem, aj keď ma v blízkej budúcnosti čaká ďalšia operácia. Nás oslovili, keď mám povedať zo svojho pohľadu, napríklad športové podujatia, hokej. Členom mojej rodiny sa pozdávala medzi inými návšteva Jasovskej jaskyne.

Ferdinand HORVÁTH
Keď som sa dozvedel, že naša rodina bola zaradená do projektu Sme s vami v pravý čas, prekvapilo ma to, ale aj potešilo, že spoločnosť na svojich dlhodobo práceneschopných zamestnancov myslí a nezabúda na nich. Človeku to dobre padne. Všetky akcie, na ktorých sme sa zúčastnili počas roka, boli fajn a plné zážitkov. Akurát sme to doma počítali, toto podujatie na Alpinke je už trinástym, na ktorom sa zúčastňujeme. Na niektoré miesta by sme sa ani sami nedostali. Tešíme sme sa aj z výhry - víkendového pobytu v Medzeve, na ktorý nás vyžrebovali spomedzi účastníkov firemného podujatia Rodiny športujú. Absolvujeme ho 17. októbra.

Adriana LACKOVÁ
Je to fajn projekt, firma ním vyjadruje svoju podporu rodinám, ktoré potrebujú pomoc. Je ich veľa a ja som rada, že sme boli doňho zaradení a teším sa, že pomôže aj iným rodinám v tomto a nasledujúcom roku. Absolvovali sme veľa akcií. Lenka si užila návštevu Jasovskej jaskyne, z ktorej som bola nadšená aj ja. Veľmi pekné bolo divadelné predstavenie Popoluška a tiež Rodiny športujú v Medzeve, Family Safety Day, aj dnešná akcia na Alpinke. Lenke sa páčilo tiež v tábore počas jarných prázdnin, kde spoznala nové deti.

Ľubomíra KOVÁCSOVÁ
Našej celej rodine, môžem hovoriť aj za deti, sa projekt páči. Nie každý zamestnávateľ dokáže takouto formou pomôcť rodinám zamestnancov. Čo sa týka našej rodiny... My sme náhle a nečakane prišli o manžela a ocka a práve to, že sme aj naďalej v priebehu roka v styku a v kontakte s jeho bývalým zamestnávateľom, máme pocit, akoby sa nám čas s ním predĺžil. Tak to cítime. Z akcií, na ktorých sme sa zúčastnili, bol určite najemotívnejší vianočný koncert. Veľmi sme si užili a zabavili sa pri zimnom korčuľovaní alebo na oslave amerického sviatku Dňa nezávislosti 4. júla.

Ingrid VAŠKOVÁ
Projekt môžem hodnotiť iba pozitívne. To, že vedenie firmy má snahu a záujem aj takým smerom sa uberať, je pozitívne. Podujatia, na ktorých sa zúčastňujeme, sú príjemné pre všetkých. Boli sme na sánkovačke na Jahodnej, čo sa deťom veľmi páčilo, tiež na Family Safety Day, boli sme aj v Medzeve na Rodiny športujú, v divadle na predstavení Popoluška. Tých akcií bolo hodne... Boli to príjemné stretnutia aj s rodinami. Vidieť, že v trápení ľudia nie sú sami.

Adriana KÉPEŠOVÁ
Projekt vnímam veľmi pozitívne, je dobrý hlavne pre deti. Boli sme sa sánkovať na Jahodnej, boli sme na hokeji, ktorý sme si skutočne užili, hlavne ja, potom tiež v Jasovskej jaskyni, pred dvomi týždňami v zoologickej záhrade, kde bolo výborne, aj keď nám počasie veľmi neprialo. U nás je to po dvoch rokoch trošička lepšie, ale manžel a otec nám stále veľmi chýba.

Petra VNENČÁKOVÁ
Projekt je veľmi dobrý, veľmi ľuďom pomáha v núdzi a ťažkých situáciách, ktoré nečakajú, že môžu prísť. Nám to veľmi pomohlo, hlavne čo sa týka psychickej stránky. Zúčastňovali sme sa na mnohých akciách. Veľmi sa nám páčili zimné športové hry zamestnancov U. S. Steel Košice, Paťko bol na Jahodnej na karnevale za hasiča... Prvýkrát stál na korčuliach na ihrisku na Alejovej, páčil sa mu maskot tučniaka, ktorého sa nechcel pustiť. Užil si aj prvú návštevu divadla a rozprávku. Bola som uchvátená z toho, že vo veku tri a pol roka dokázal na predstavení sedieť a celý čas sa pozerať. Vari najviac sa mu páčilo v Medzeve počas športových hier, keďže hodinu a pol, ak nie viac, zaujato sedel pri modelovaní.

Viera PAHULIOVÁ
Je skvelé, že firma pomáha rodinám v zložitej životnej situácii. A tiež kvitujem, že robí pre ne také podujatia, aké je napríklad dnes na Alpínke. Mne osobne, ale i mojim deťom, sa najviac páčilo, že sme boli v zoologickej záhrade, že si dcéry vyskúšali let balónom, Robkovi sa napríklad veľmi páčilo na hokeji. Snažili sme sa byť na každej akcii, ktorú pre nás ľudia z vonkajších vzťahov pripravili.

Lucia LOVAŠOVÁ
Je to veľmi pekné od zamestnávateľa, že takéto podujatia pre rodiny a ich deti organizuje. Projekt Sme s vami v pravý čas vnímam veľmi dobre. Chodili sme na hokej, veľmi sa nám páčila návšteva zoologickej návštevy, zimné korčuľovanie v športovo-zábavnom areáli v Košiciach.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...