Vyhľadávanie:

Na Aničke opäť rušno

Na Aničke opäť rušno

Tak ako po iné roky, aj v týchto dňoch sa na antukových tenisových dvorcoch areálu na Aničke koná challengerový turnaj mužov s dotáciou 30 tisíc eur. Aj 6. ročník tenisového podujatia s názvom Košice Open Steelers Cup z pozície generálneho partnera podporila U. S. Steel Košice. Turnaj sa oficiálne začal v sobotu, 7. júna, stretnutiami 32 kvalifikantov, z ktorých sa štyria najlepší - Španiel Guillermo Olaso, Vaja Uzakov z Uzbekistanu, Švéd Ervin Eleškovič a český tenista Dušan Lojda prebojovali do hlavnej súťaže ATP Challengeru. Tá sa úvodnými stretnutiami v dvojhre i vo štvorhre naplno rozbehla v pondelok, 9. júna. Turnaj potrvá do soboty, 14. júna, kedy sa o 13. hodine odohrá finále dvojhry a po ňom to bude finálový súboj vo štvorhre. Vlani si prvenstvo z Košíc odniesol Francúz Jeremy Chardy, v štvorhre dominovala slovensko-česká dvojica Filip Polášek a Lukáš Rosol.

Koho môžu priaznivci mužského tenisu v tomto roku vidieť v Košiciach? Na akceptačnom liste challengeru Košice Open Steelers Cup k 20. máju 2008 bolo sedem hráčov druhej svetovej stovky ATP. V hlavnej súťaži sú aj dvaja Slováci - Lukáš Lacko (166. miesto) a Dominik Hrbatý (po operácii ruky a jeho dlhej hernej pauze je na 300. mieste). Zo známych svetových tenistov sú to Francúzi Eric Prodon a Nicolas Devilder, ktorý vyhral v Košiciach v roku 2006, ďalej českí tenisti Lukáš Rosol a Tomáš Zíb, Filip Prpič zo Švédska, Španiel Miguel Angel Lopez Jaen i Simon Greul z Nemecka. Z ďalších mladých nádejných slovenských tenistov sa pavúkom dvojhry pokúsia prejsť čo najďalej Pavol Červenák, Marko Daniš, Marek Semjan, Miloslav Mečíř mladší a Kamil Čapkovič.

Prológom podujatia bol sobotňajší Big Opening Day - detský charitatívny deň spojený s exhibíciou, ktorý sa i napriek tomu, že predpoludním v Košiciach pršalo, skutočne vydaril. Najprv sa na centrálnom dvorci v rámci slávnostného ceremoniálu otvorenia turnaja predstavili v skrátenom zápase dve mladé Košičanky. Talentované Terezka Ilavská a Viktória Kužmová. Po nich sa s nesmiernym očakávaním tenisových fanúšikov uskutočnila exhibícia dvoch reprezentantov Slovenska. Na antuku nastúpili proti sebe Dominika Cibulková a Dominik Hrbatý. Predviedli celú škálu pestrých i presných úderov, ale čo bolo najdôležitejšie, obaja vďačných návštevníkov na tribúnach potešili a niekedy aj krátkymi a vtipnými komentármi pobavili. Počas ich hry sa medzi divákmi dražili dve miesta zahrať si po ich boku v štvorhre. Možnosť zahrať si s D. Cibulkovou vydražil za 20 tisíc korún viceprezident USSK Miroslav Kiraľvarga pre svojho syna Pavla a za rovnakú sumu si po boku D. Hrbatého zahral predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Východoslovenská energetika Norbert Schürmann. Licitovala sa aj raketa slovenskej reprezentantky Daniely Hantuchovej. Tá sa za 16 tisíc korún stala majetkom prezidenta U. S. Steel Košice Georgea F. Babcoka.

Počas exhibície sa zároveň uskutočnila medzi divákmi aj zbierka voľného vstupného a tak v sobotu popoludní na Aničke vyzbierali 71 tisíc korún. Organizátori na čele s riaditeľom turnaja Miloslavom Mečířom a technickým riaditeľom Branislavom Stankovičom ich, podobne ako vlani, venovali na charitu. Do košického Centra pre obnovu rodiny Dorka, poputuje z dražieb 56 tisíc korún a do Detského doma v Medzilaborciach 15 tisíc korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...