Vyhľadávanie:

Na boj proti rakovine takmer päť a pol tisíc eur!

Na boj proti rakovine takmer päť a pol tisíc eur!

Počas Dňa narcisov vyzbierali železiari  historicky najvyššiu čiastku

Deň narcisov patrí na Slovensku k tradičným a sledovaným zbierkam. Rakovina, na ktorú sme ešte stále nenašli spoľahlivý liek, pripraví každoročne o život mnoho ľudí. A čo je najhoršie, postihnúť môže každého z nás.

Spolupatričnosť s chorými aktívne prejavili v piatok 27. marca aj železiari, ktorí sa do zbierky zapojili vo veľkom počte. Deň narcisov organizovala v areáli našej firmy Liga proti rakovine spoločne so Ženskou sieťou – U. S. Steel Košice Women’s Network.

„Prispejte na boj proti rakovine,“ oslovovali železiarov prichádzajúcich do práce pri hlavnej bráne č.2 od skorého rána kolegyne Jana Ferenčuhová Katarína Dittelová,  doplnené o dobrovoľníkov z Ligy proti rakovine. „Nech sa páči, na toto prispejeme radi,“ pristavili sa mnohí. Na kabátoch a vetrovkách sa začali objavovať prvé narcisy. Žltý kvietok nádeje a spolupatričnosti práve pripínali aj Erike Súňogovej  z divízneho závodu Expedícia. „Peniažky idú na správnu vec, vôbec som neváhala,“ nechala sa počuť. Prispieť bolo prirodzené aj pre Ivana Záňa z divízneho závodu Mechanika. Spoľahlivý liek na rakovinu, vraví, neexistuje, preto si chorí našu podporu zaslúžia.

Skúsenosť v rodine s nádorovými ochoreniami majú v rodine Štefana Hriňáka z divízneho závodu Údržba. „Rakovina postihla môjho otca. Prispievam aj preto, že táto choroba sa môže pritrafiť hocikomu. A veľmi ma teší, že aj ostatní hutníci sa k zbierke stavajú pozitívne,“ povedal pozerajúc na  Martina Gajdoša Jaroslava Katušina, ktorí svojho kolegu doplnili: „Nejde o horibilné sumy, každý cent sa počíta. Nech to ľuďom pomôže.“

Deň narcisov má v U. S. Steel Košice podporu aj medzi dobrovoľníčkami, ktoré pre ľudí s rakovinou zbierajú peniaze. Okrem J. Ferenčuhovej a K. Dittelovej sú stálicami tejto akcie i Alžbeta Tiszová, Erika Billá či Zita Kromková. Zbierka však oslovuje aj nové tváre. Premiérovo sa s „buksičkou“ prihovárala hutníkom výskumníčka Lucia Hrabčáková, ktorú inšpirovala kolegyňa J. Ferenčuhová „Veľmi si cením, že sa tejto aktivite venuje mnoho rokov. Zbierka je dobre zorganizovaná a páčila sa mi aj prednáška zástupcov Ligy proti rakovine, ktorú v minulosti mali u nás,“ rozvinula dôvody, prečo sa ochotne pridala ku kolegyniam.

Pomocnú ruku na Deň narcisov pravidelne podávajú aj manželky našich top manažérov. Poväčšine „operujú“ v okolí hlavnej administratívnej budovy. V slovensko-americkej skupine dobrovoľníčok nechýbala ani Kathleen Babcokeová. „Som veľmi rada, že môžem byť súčasťou tento zbierky. V Amerike máme podobné podujatia, je to napríklad pochod za boj proti rakovine prsníka,“ vysvetlila manželka prezidenta U. S. Steel Košice. Oslovovať ľudí jej pomáhali  Beáta Pitoráková, Mária Kiraľvargová, Deborah Kuzavitchová-Bondová Susan Coynová. Zbierať peniaze na podporu ľudí s rakovinou nie je cudzie ani manželke  viceprezidenta pre inžinierske činnosti a inovácie Michaela A. Fedorenka Kathryn, ktorej na túto zákernú chorobu v minulosti podľahla priateľka. „Ak mám možnosť, vždy sa rada pridávam k dobrovoľníkom. Je to skvelá príležitosť pomôcť komunite. Aj môj syn a synovec sa angažujú v takýchto zbierkach,“ zdôraznila.

Na záver môžeme s radosťou konštatovať, že Deň narcisov v areáli spoločnosti U. S. Steel Košice dopadol na výbornú. Podarilo sa vyzbierať rekordných 5435,43 eura, čo je historický rekord.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...