Vyhľadávanie:

Na Deň narcisov venovali hutníci 67 528 korún

Na Deň narcisov venovali hutníci 67 528 korún

Deň narcisov

Trikrát viac než vlani vyzbierali dobrovoľníci a aktivisti Ligy proti rakovine počas tohtoročného Dňa narcisov v areáli U. S. Steel Košice. Hutníci boli aj minulý týždeň v piatok, 8. apríla, počas dobrovoľnej zbierky, ktorá sa uskutočnila na celom Slovensku, štedrí. Spolu venovali na boj proti najzákernejšej chorobe 67 528 korún, čo predstavuje jednu šestinu výťažku z celých Košíc.

"Je to veľmi pekná suma, poďakujte sa, prosím, ľuďom s dobrým srdcom za nás všetkých - onkologických pacientov, ale aj ich rodinných príslušníkov," konštatovala pani Mária, ktorá nám v piatok podvečer oznámila výsledok zbierky medzi hutníkmi. Sama si ju v železiarňach zobrala na svoje plecia. Stále sa tu totiž cíti byť ako doma. Veď vo fabrike odpracovala nemálo rokov, kým v deväťdesiatom piatom odišla z Koksovne na dôchodok. "Deň narcisov," prezradila nám, "je mojou srdcovou záležitosťou." Aj kvôli tomu, že sa so zhubným ochorením sama stretla zoči-voči. Z výsledku zbierky mali radosť aj ďalší štyria dobrovoľníci - medici a dve aktivistky Ligy proti rakovine zo svojpomocného klubu Viktória, ktorý združuje pacientov po onkologickej liečbe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...