Vyhľadávanie:

Na Detskej železnici Košice postavíme ihrisko, vyčistíme okolie trate

Na Detskej železnici Košice postavíme ihrisko, vyčistíme okolie trate

Budeme veľmi radi, ak sa v tomto roku rozhodnete pomôcť počas dobrovoľníckej soboty 19. mája občianskemu združeniu Detská železnica Košice. Roboty bude neúrekom. Zídu sa nielen silné chlapské ruky, ale aj tie nežnejšie. Zmysluplná práca sa tu nájde skutočne pre každého.

Aby sa podarilo plánovaný zámer do bodky naplniť, ruky k spoločnému dielu by tu malo priložiť vyše štyridsať ochotných dobrovoľníkov. „Záber prác, ktorý sme si na zatraktívnení košickej detskej železnice s jej hlavnými aktérmi a sympatizantmi spoločne naplánovali, je široký. Som však presvedčený, že dobrá partia, ktorá sa tu vždy stretne, to opäť zvládne na jednotku. Budem veľmi rád, ak sa k nám pridajú i ďalší kolegovia, ktorí doteraz váhali so svojou účasťou, či kolegovia, ktorí sa stali súčasťou našej veľkej hutníckej rodiny iba nedávno,“ objasňuje koordinátor tejto dobrovoľníckej aktivity za spoločnosť U. S. Steel Košice František Gregor z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy a konkretizuje práce i miesta, kde sa budú pracovné aktivity vykonávať. „Pracovať budeme na šiestich stanoviskách, a to pozdĺž trate od Alpínky po Čermeľ. Na Alpinke pôjde o čistenie okolia trate a pri potoku od porastov a náletových drevín, kosenie i o brúsenie a čistenie mechanických návestidiel a vagóna cisterny, v Čermeli zasa o vyčistenie priestoru pred kontajnerom pre koľaj na dreziny, o výstavbu detského ihriska s oplotením, vrátane výsadby živého plotu. V čermeľskom depe čakajú na opravy a údržbu rušne. Našej pozornosti neujde ani samotná trať. Tu by sme chceli pokračovať v štrkovaní trate a vo výmene podvalov.“ 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...