Vyhľadávanie:

Na dobrovoľníkov čaká kopa práce

Na dobrovoľníkov čaká kopa práce

Železiari si v útulku pri Haniske opäť vyhrnú rukávy

Ak ste boli v útulku pre opustené zvieratá pri Haniske naposledy pred rokom a navštívili by ste ho teraz, určite by ste ho nespoznali. Mnoho vecí sa zmenilo. Okrem tradičného štekotu chlpáčov vás privíta vynovený a opäť o čosi krajší areál. "Z venovaných dvoch percent daní sa nám podarilo kúpiť unimobunky, osadili sme nové oplotenie s bránou a skultivovali sme príjazdové parkovisko, ktoré máme aj vďaka podpore U. S. Steel Košice. Ďalší dobrovoľníci nám nezištne venovali šesť nových veľkých kotercov," približuje sumár noviniek šéfka Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov Romana Šerfelová. Ďalšou výraznou zmenou v útulku, v ktorom sa momentálne nachádza 160 štvornohých kamarátov, je aj zavedená elektrina k unimobunkám. V minulosti ju mali len v budove č. 1.

K zvyšovaniu kvality domova pre opustených psíkov prispejú aj hutníci počas dní dobrovoľníkov v sobotu 19. mája. Dvadsaťdva železiarov spoločne s ôsmimi aktivistami z útulku si vyhrnú rukávy a priložia ruky k dielu už po piaty raz. Práce bude dosť pre mužov i pre ženy. "Zdatných chlapov budeme potrebovať najmä na likvidáciu starého dreva a paliet, ktoré budeme ukladať na určené miesto. V útulku ho využívajú na kúrenie a prípravu stravy pre psíkov. Preto by sme privítali mužov, ktorí by prišli aj s vlastnými motorovými pílami," obracia sa na kolegov hlavná koordinátorka prác počas dní dobrovoľníkov Eva Svrčeková. Ak ich príde dosť, pomôžu aj s osadením nového plota v okolí cvičiska. A ako pomôžu ženy? "Najmä pri čistení priestoru okolo areálu od malých krovín a suchej trávy. Pracovať budú s hrabľami a motykami, ale pomôžu aj kosiť trávu v okolí potoka a cvičiska. Keď čas dovolí, vyplanírujú i priestor za budovou č. 1."

Na železiarov čaká aj maľovanie prístreškov pre šteniatka vo výbehovej časti a vstupnej brány na cvičisku, ktoré momentálne vyrábajú študenti a majstri zo Strednej odbornej školy v Košiciach - Šaci.

Aktivisti zo vzájomnej pomoci ľudí a psov uvítajú, ak prinesiete aj potraviny, ako napríklad ryžu, cestoviny, suché pečivo, prípadne čokoľvek, čo by v útulku mohli zužitkovať. Náradie, pracovné nástroje i ochranné pomôcky budú k dispozícii.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...