Vyhľadávanie:

Na dobrú vec viac ako 140 tisíc korún

Na dobrú vec viac ako 140 tisíc korún

Vianočný stánok U. S. Steel Košice zaujal

Vianočný stánok U. S. Steel Košice pútal počas decembra záujem návštevníkov centra mesta. Železiari sa pristavovali, aby si prevzali malú pozornosť vedenia spoločnosti spolu s poďakovaním prezidenta Davida H. Lohra za prínos k dosiahnutým výsledkom spoločnosti v roku 2006. Mnohých, rovnako ako aj náhodných okoloidúcich, zaujalo aj charitatívne poslanie vianočného stánku. Firma totiž ponúkla neziskovým organizáciám, ktoré počas roka podporuje, alebo s nimi spolupracuje, možnosť prezentovať svoje aktivity a pomôcť si verejnou zbierkou.

Počas takmer troch týždňov sa v stánku denne vystriedalo štrnásť neziskových organizácií z rôznych oblastí života vždy s konkrétnym pomenovaním účelu zbierky. Ukázalo sa, že ak ide o dobrú vec, ľudia nie sú ľahostajní. Prispievali nielen ekonomicky aktívni, ale aj deti, mladí a dôchodcovia. Niektorí sa pri stánku zastavovali aj opakovane.

Do 23. decembra 2006, kedy stánok ukončil činnosť, sa podarilo pre organizácie vyzbierať 141 239,50 korún. Najväčšej podpore občanov, medzi ktorými boli aj mnohí zahraniční návštevníci, sa tešili Arcidiecézna charita v Košiciach (zbierala na sociálne, charitatívne a zdravotnícke potreby), Detská fakultná nemocnica v Košiciach (kúpa anesteziologického prístroja), Záujmové združenie žien FENESTRA (materiálne vybavenie pre krízové centrum), Alžbetino združenie Košice (materiálne vybavenie chránených dielní) a Detský domov na Uralskej ulici v Košiciach (zakúpenie umeleckého a pracovného materiálu do terapeutickej dielne). Naprázdno však neobišla žiadna z neziskových organizácií.

U. S. Steel Košice a Útvar Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, ktorý iniciatívu organizoval a zabezpečoval, ďakujú všetkým, ktorí prejavili svoju šľachetnosť. Ďakujú tiež dobrovoľníkom Annemárii Tóthovej, Romanovi Jesenskému, Kataríne Dittelovej, Petre Kráľovej, Ľudmile Lukáčovej, Martine Hromotovej a štipendistom za aktívnu pomoc pri prevádzke vianočného stánku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...