Vyhľadávanie:

Na futbalový trón sa po piatich rokoch vrátila Energetika

Na futbalový trón sa po piatich rokoch vrátila Energetika

Päť rokov trvalo čakanie hráčov Energetiky/Ferroenergy na to, aby mohli nad hlavu opäť zdvihnúť putovný Pohár prezidenta spoločnosti U. S. Steel Košice za víťazstvo v turnaji o futbalového majstra železiarní. Naposledy tento turnaj vyhrali v roku 2013 a podobne aj rok predtým. Potom sa však od nich šťastena odvrátila. V nasledujúcich dvoch rokoch sa síce prebojovali až do finále, no zakaždým skončili na druhom mieste, keď sa ich premožiteľom stal celok Vysokých pecí.

Potom nasledovalo jedno štvrté miesto a vlani sa nedostali ani do najlepšej štvorky. Tento rok si preto chceli energetici zrejme medailový pôst vynahradiť a po dobrých výkonoch v priebehu turnaja sa nakoniec prebojovali až do finále, kde na nich čakali hráči Oceliarne. Finálový zápas sa mal hrať pôvodne už 11. júna, teda presne mesiac od úvodného výkopu 57. ročníka futbalového  turnaja 11. mája 2018. Pre zlé počasie však organizátori museli stretnutie odložiť na náhradný termín 15. júna. Keďže celý týždeň pršalo a terén nedovolil hráčom nastúpiť ani v náhradnom termíne, nakoniec sa finále uskutočnilo až na tretí pokus .

Na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici sa mohlo konečne hrať až 18. júna. Finálový zápas mal od začiatku do konca náboj hodný finále. Šance sa striedali na jednej i druhej strane. Ako prví pohrozili oceliari, no úspešného zakončenia sľubných akcií sa nedočkali ani oni, ani ich súper.  Po 60 minútach hry bol stav nerozhodný 0:0. Na rad tak prišiel rozstrel zo značky pokutového kopu. V tom mali viac šťastia hosťujúci energetici a súperov z Oceliarne porazili v pomere 3:4. Získali pohár i zlaté medaily , ktoré im odovzdali viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, vedúci oddelenia sociálna politika a mimomzdová motivácia Miroslav Sajko a zástupkyňa Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Eva Mihaliková.

Samotnému finále predchádzal zápas o tretie miesto. V tomto stretnutí takisto na pokutové kopy porazili hráči Dopravy celok Vedenia, keď predtým zohrali vyrovnaný zápas, ktorý sa po bezgólovom polčase skončil nerozhodne 1:1.

Najlepšími strelcami turnaja so štyrmi presnými zásahmi sa stali Jozef Kerekeš a Jozef Kandráč  z Oceliarne a Jakub Hrabovecký z Vedenia. Za najlepšieho obrancu bol vyhlásený Maroš Varga z Dopravy. Ako najužitočnejšieho hráča organizátori vyhlásili Petra Tulenka z Vedenia a najlepším brankárom sa stal David Riemer z celku Energetika/Ferroenergy. Cenu fair-play získali futbalisti Teplej valcovne, a to za gentlemanský počin, keď pri nerozhodnom stave rozhodca odpískal penaltu proti ich súperom. Hráč TVa sa však spoluhráčom priznal, že nešlo o faul a exekútor pokutového kopu strelil loptu schválne mimo brány. Teplá valcovňa nakoniec zápas prehrala a nepostúpila do ďalších bojov. Cenu fair play počas slávnostného ukončenia turnaja v mene futbalistov Teplej valcovne prevzal vedúci mužstva Ján Fotta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...