Vyhľadávanie:

Na GL Rescue 2015 aj naši hasiči

Na GL Rescue 2015 aj naši hasiči

Viac než sto dobrovoľných a profesionálnych hasičov, záchranárov, členov horskej služby, kynológov i profesionálnych vojakov, figurantov a členov organizačného štábu "operovalo" od 3. do 6. júna tohto roku v Gelnici a okolí na 7. ročníku medzinárodného cvičenia GL Rescue 2015. Simulácia zrážky vlaku a sanitky na železničnej stanici v Margecanoch, ale aj rôznych nehôd, nešťastí a pátracích akcií navodili mimoriadne udalosti, ktoré preverila súčinnosť všetkých zložiek pri lokalizačných a záchranárskych prácach a skvalitnila ich pripravenosť a spoluprácu pri reálnych zásahoch. "Cvičenie dopadlo v tomto roku veľmi dobre. Kladné hodnotenia sme dostali tak zo strany zasahujúcich zložiek, ako aj širokej verejnosti, ktorá sa na niektoré zásahy mohla prísť pozrieť," uviedla členka organizačného tímu GL Rescue 2015 Anna Liptáková.

Na medzinárodnom cvičení nechýbali ani hasiči z U. S. Steel Košice. Aj keď pre iné naliehavé povinnosti, vrátane svojej prezentácie na firemnom podujatí Family Safety Day, museli z akcie odísť o máličko skôr než sa skončila, ich účasť si organizátori veľmi pochvaľujú, považujú ju za veľmi prínosnú. "Z môjho pohľadu sú vaši hasiči pre nás aj pre ostatné jednotky veľkým vzorom disciplíny a vzájomnej spolupráce v tíme. Vidieť, že členovia jednotky spolu pracujú dennodenne, že sa poznajú a vedia sa na seba spoľahnúť. Verím, že sa budú môcť zúčastniť aj na budúcich cvičeniach, pretože ich účasť je pre nás veľkou prioritou," dodala na margo výkonu Závodného hasičského útvaru USSK Anna Liptáková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...