Vyhľadávanie:

"Na košickej turňi"

"Na košickej turňi"

V nedeľu 26. 9. 2004 o 13.30 hod. sa v Kultúrnom stredisku v Košiciach - Šaci uskutoční III. ročník súťaže v speve ľudových piesní Na košickej turňi pre dospelých spevákov z okresov Košice I - IV. Organizátormi podujatia sú Mestská časť Košice - Šaca a Krajské osvetové stredisko v Košiciach. Oceľ východu je mediálnym partnerom podujatia.

Súťažiť sa bude v štyroch kategóriách: sólisti speváci, sólistky speváčky, mužské spevácke skupiny a ženské spevácke skupiny. Sólistov bude pri ich speváckych výkonoch sprevádzať ľudová hudba Železiar z Košíc. Podujatie bude moderovať Veronika Slaninková. Výkony spevákov bude hodnotiť 5-členná odborná porota. Do súťaže sa prihlásilo osem sólistov, jedenásť sólistiek, päť mužských speváckych skupín a sedem ženských speváckych skupín zo všetkých štyroch okresov mesta Košice. Svoje zastúpenie na súťaži, či už medzi sólistami alebo speváckymi skupinami, bude mať dvanásť mestských častí Košíc (Sever, sídlisko Ťahanovce, Staré Mesto, Myslava, Poľov, Sídl. KVP, Šaca, Západ, Dargovských hrdinov, Juh, Krásna, Nad jazerom). Vstupné na podujatie je 10 korún. Príďte príjemne prežiť nedeľné popoludnie do Šace.

Samotnej súťaži predchádzala jednodňová tvorivá dielňa. Uskutočnila sa v nedeľu 12. 9. 2004 v Košiciach - Šaci, na ktorej sa zúčastnili všetci sólisti speváci, aby si za pomoci lektora vybrali vhodné piesne na súťaž. Lektor im určil vhodné tóniny, v ktorých sa im vybrané piesne budú spievať najlepšie, urobil notový zápis pre sprievodnú ľudovú hudbu a zároveň si každý spevák mohol piesne prespievať s akordeónovým sprievodom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...