Vyhľadávanie:

Na ľade aj bývalí profesionáli

Na ľade aj bývalí profesionáli

Na ľade aj bývalí profesionáli

Vo štvrtok 23. marca 2017 sa v Steel aréne konal hokejový turnaj štyroch mužstiev medzi našimi obchodníkmi a zákazníkmi s názvom Steel Hockey Cup. Podujatie slávnostne otvoril viceprezident USSK Christian Korn, ktorý pred prvým zápasom vhodil medzi hokejky kapitánov štyroch tímov symbolické buly.

O hernú kvalitu sa pričinili viacerí hráči v jednotlivých kolektívoch, ktorí boli v minulosti aktívnymi hokejistami a svojou hrou zatraktívnili celý turnaj. Medzi nich rozhodne patril Radim Bičánek, ktorý od roku 1993 hral desať rokov v NHL, keď ho draftovala Ottawa Senators. Neskôr obliekal dresy aj Chicaga Blackhawks a Columbusa  Blue Jackets. Od roku 2004 sa prezentoval aj v českej lige za HC Znojemští Orli, Kométu Brno a naposledy ešte vlani aj za HC Karlovy Vary. Svoje hokejové umenie na ľade tiež predvádzali bývalý hráč Žiliny Dušan Barbořák, Škody Plzeň Petr Souček, či brankár juniorského mužstva CSKA Moskva Peter Ferencz.

V prvom stretnutí sa stretol domáci tím z firmy USSK hrajúci pod názvom Košice Stars  s mužstvom Bohemian Lions. Tento úvodný súboj sa skončil 3:4, po samostatných nájazdoch. Dva góly domácich strelil Miroslav Nagy, jeden gól pridal Scott Buckiso. Za hostí bol dvakrát úspešný Petr Souček, raz František Pokorný a rozhodujúci gól z nájazdu strelil opäť  Souček.

Druhý zápas Slovak Dragons – Moravian Knights sa tiež skončil výsledkom 4:3, po samostatných nájazdoch. Góly za Slovak Dragons strelili Martin Kuzár, Barbořák a Roman Meršak, za hostí boli úspešní Josef Sklenář, Peter Nižník a Josef Buják. O víťazovi tohto súboja rozhodol až v jedenástej sérii samostatných nájazdoch Michal Danko

V zápase o 3. miesto medzi Košice Stars a Moravian Knights zvíťazili hostia po výsledku 2:6. Góly strelili: Lukáš Kozel a Nagy, resp. Mirko Zedník 3, Josef Buják, David Puchar a Nižník po 1.

Finále bolo korisťou hokejistov Slovak Dragons, ktorí po zlepšenej hre v druhej časti zápasu  strhli víťazstvo 3:1 nad mužstvom Bohemian Lions na svoju stranu a získali cennú trofej. Góly: Kuzár, Rastislav Rusič a Matúš Babík, resp.  Nižník.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...