Vyhľadávanie:

Na ľade s „profíkmi“

Na ľade s „profíkmi“

V Steel aréne sa konal deviaty ročník Letnej hokejovej školy

Steel aréna patrila začiatkom tohto mesiaca mladým nádejam. Od 3. do 7. augusta sa konal v domovskom stánku HC Košice deviaty ročník populárnej Letnej hokejovej školy určenej pre žiakov druhých až piatych ročníkov základných škôl. V kempe trénovalo 46 chlapcov, medzi nimi aj štyria účastníci projektu Tvoja šanca hrať.

Hokejový týždeň pozostával hlavne z tréningov na ľade. „Chlapci sa zdokonaľovali v korčuľovaní, vedení puku, ale učili sa aj ako správne načasovať a spracovať prihrávky. Tréningy na ľade sme spestrili ďalšími aktivitami, napríklad návštevou Tarzánie na Alpinke, minigolfom, futbalom či hodinou kickboxu. Program bol skutočne bohatý, myslím si, že každý odišiel spokojný,“ zhodnotil týždeň v Letnej hokejovej škole, ktorej generálnym partnerom je U. S. Steel Košice, hlavný tréner Ľubomír Micák. Ako ďalej dodal, deti pracovali pod dohľadom skúsených hokejových mentorov, ktorých bolo viac ako po minulé roky. Na tréningoch bolo pravidelne vídať aj niektorých hráčov zo seniorského „áčka“. Chlapcom ochotne radili Richard Jenčík, Martin Štrbák, Peter Bartoš, Adam Lapšanský, ale i ďalší. Do kempu zavítal, rovnako ako vlani, aj košický odchovanec, slovenský reprezentant Martin Marinčin, ktorý v nastávajúcej sezóne bude obliekať dres Toronto Maple Leafs z NHL.

Posledný deň, piatok 7. augusta, patril tradičnému odovzdávaniu diplomov, ktoré budú malým hokejistom pripomínať účasť v letnom kempe. Chlapcom ich odovzdali prezident HC Košice Juraj Mondík a viceprezident pre energie, environment a technické inšpekcie Vladimír Jacko. S diplomom odchádzal domov aj osemročný Matej Majdanič, ktorý na margo Letnej hokejovej školy uviedol: „V kempe sa mi veľmi páčilo, toto bola moja druhá účasť. Najlepšie boli tréningy na ľade a z ostatných aktivít som sa zabavil hlavne pri futbale. Našiel som si tu veľa kamarátov a ak bude taká možnosť, rád prídem aj o rok.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...