Vyhľadávanie:

Na Silvestrovskom turnaji druhí

Na Silvestrovskom turnaji druhí

Naše futbalové mužstvo Výber U. S. Steel Košice sa v závere roka zúčastnilo v hádzanárskej hale VŠA na už 37. ročníku Silvestrovského halového futbalového turnaja nad 36 rokov. Turnaj tradične organizuje Letecká fakulta TU Košice, ktorá tento raz pozvala dvanásť mužstiev z Košíc a okolia. Záštitu nad týmto turnajom prevzal dekan Leteckej fakulty František Olejník.

Vysokú úroveň podujatia potvrdili všetky zúčastnené mužstvá, v niektorých z nich sa nezriedka objavili aj viacerí bývalí prvoligoví futbalisti Košíc. Najprv sa hralo v troch skupinách po štyroch, víťazi postúpili do záverečných finálových bojov. Našim sa po vyžrebovaní ušla náročná prvá skupina, v ktorej sme mali za súperov tím domácich usporiadateľov z LF TU Košice, Colnicu Košice a mužstvo Polície. Úspešné ťaženie za prvenstvom v skupine sme začali víťazstvom nad Leteckou fakultou 3:1 gólmi Knapa, Szaba a Katunského. Druhého súpera Colnicu sme po tuhom boji zdolali 2:0 gólmi Duháňa a Szarvasa.

V treťom zápase, ktorý už nemal vplyv na náš jasný postup do finále, sme sa s mužstvom Polície rozišli bezgólovou remízou 0:0. Ani vo finále, kde sa prebojovali víťazi ďalších dvoch skupín Koliba Pereš a Tokajská oblasť, sme neprehrali. Žiaľ, obidve remízy, najprv 1:1 s tímom Koliba Pereš, keď gól nášho celku zaznamenal Babinčák a aj druhá remíza 1:1 s Tokajom, za nás skóroval Duháň, nám stačili len na druhú priečku v turnaji. Víťazstvo si vybojovali a cennú trofej získali futbalisti z tímu Koliba Pereš, ktorí zdolali Tokaj 2:0. Aj druhé miesto bolo pre náš Výber USSK v silnej konkurencii veľkým úspechom, veď sme ani raz neokúsili trpkosť prehry.

Vo všetkých stretnutiach sa naši prezentovali veľmi dobrou, oku lahodiacou kombinačnou hrou, rýchlymi protiútokmi i dôraznou obrannou hrou. V niektorých momentoch nám však chýbalo viac streleckého šťastia, výsledky mohli byť pre nás totiž oveľa priaznivejšie. O tento skvelý úspech mužstva Výberu USSK sa pod vedením trénera Pavla Sadovského pričinili brankár Miroslav Švec a hráči Gejza Szarvas, Igor Guliš, Ondrej Knap, Marek Devald, Ľuboš Katunský, Imrich Babinčák, Nándor Szabó, Peter Bobko, Martin Vaško, Milan Janšo a Vladimír Duháň, ktorého organizátori vyhlásili za najlepšieho hráča turnaja.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...