Vyhľadávanie:

Na školskom dvore dokončíme ihrisko

Na školskom dvore dokončíme ihrisko

V autistickom centre Rubikon potešia ochotné ruky oceliarov už po šiesty raz

Už po šiesty raz priložia košickí oceliari ruky k dielu aj v Autistickom centre Rubikon v Myslave, kde v súčasnosti poskytujú starostlivosť pre šesťdesiat detí s autizmom. "Veľmi si to vážime, znamená to pre nás veľký prínos," ocenila ochotu dobrovoľníkov zo spoločnosti U. S. Steel Košice riaditeľka organizácie Anna Uchnárová. "Za jeden deň sa u nás urobí mnoho užitočnej práce. Nie sú to len akoby nejaké kozmetické úpravy, výsledky snaženia je naozaj vidieť. A za tých šesť rokov dupľom. Už len keď sa pozrieme na detské ihrisko, ktoré je dnes také nádherné aj vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice, alebo na fasády hlavnej i vedľajšej budovy, okná, plot, doskočisko či pieskovisko. Sú to naozaj veci, ktoré by sme ťažko zvládli, pokiaľ by sa do ich realizácie nevložilo množstvo ochotných rúk. To, že sa nájdu ľudia, ktorí prídu a nezištne pomáhajú a stále sa k nám vracajú, je pre nás takým pohladením srdiečka, hlásaním teplého ľudského dobra, ktoré sa ďalej šíri sťaby systémom pošli to ďalej. Je to pre nás naozaj veľkým plusom."

Aj v tomto roku bude v sobotu 17. mája roboty dosť pre mužov i pre ženy. V exteriéri aj v interiéri. Na dobrovoľníkov čaká predovšetkým dokončenie detského ihriska, ktoré ešte treba opatriť dvomi veľkými lavičkami na sedenie. "Bude to skôr práca pre silnejších chlapov, keďže zahŕňa výkopy, ukotvenie lavičiek do zeme a betónovanie," priblížila jednu z najhlavnejších aktivít Anna Uchnárová. Večný úsmev na tvári sa jej ešte rozšíril, keď spomenula, ako veľmi osadenstvo Rubikonu potešil prísľub skupiny hutníkov, že sem prídu dať do poriadku posledné metre poškodeného oplotenia, na ktorom pracovali už vlani. Na rad prídu aj rôzne vonkajšie úpravy, ktoré skrášlia okolie centra, a to vrátane natierania mreží na suterénnych oknách či sadenia kríkov. Na pravidelnú údržbu čakajú aj jednotlivé komponenty na ihrisku, ktoré treba po roku znovu opatriť ochranným náterom. Z prác v interiéri možno spomenúť "vysprávky" a vymaľovanie skladových priestorov, šatní a kotolne či likvidáciu starého a nepotrebného nábytku. Nenáročnou, za to veľmi osožnou, aktivitou bude umývanie rehabilitačných pomôcok.

"Ak by nám počasie neprialo, ale to neprichádza do úvahy, lebo sme si objednali slniečko, nájdeme v interiéri viac práce pre všetkých dobrovoľníkov," doplnila optimistická riaditeľka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...