Vyhľadávanie:

Na slovenskom trhu máme dobré meno

Na slovenskom trhu máme dobré meno

Racioenergia potvrdila dopyt po našich radiátoroch

Po Moskve a Frankfurte viedla cesta obchodníkov a odborníkov U. S. Steel Košice zaoberajúcich sa vykurovaním na medzinárodný veľtrh využitia energie Racioenergia, ktorý bol od 20. do 24. marca v Bratislave. Hlavnou témou boli stavebníctvo verzus energetické zdroje. U. S. Steel Košice predstavila panelové radiátory KORAD Plus s novým krytovaním. Stavba našej expozície vynikla na ploche sto metrov štvorcových..

"Ročná spotreba radiátorov na domácom trhu je okolo 420 tisíc kusov radiátorov, z toho 370 tisíc kusov panelových radiátorov," informoval Jozef Žofčák z marketingového servisu. "Zvykli sme si pozerať sa na CONECO a Racioenergiu ako do stavebného zrkadla. Zrkadla pravdy, reality. Odbornej, ako aj laickej verejnosti sme prišli ukázať náš konečný finálny výrobok - panelové radiátory KORAD. Prezentovali sme novinku bočného a horného krytovania, ktorú verejnosť ocenila ako pridanú hodnotu známemu produktu na domácom trhu, kde sme lídrom. Viac ako 40-percentný predaj na slovenskom trhu, to naozaj nepotrebuje ďalší komentár."

Podľa obchodného riaditeľa pre predaj radiátorov Jána Semana priniesla Racioenergia, tak ako každý rok, množstvo informácií o trendoch na slovenskom trhu vykurovacej techniky. "K tým pozitívnym patrí potvrdenie rastu dopytu na domovskom teritóriu, k tým negatívnym nástup špecializovaných sietí (GC Group, Whoseley) na slovenský trh," uviedol. "Pritom slovenský koláč nie je tak veľký, aby nasýtil toľko hladných krkov. Bude to veľká výzva obhájiť súčasné pozície proti premyslenej obchodnej stratégii uvedených gigantov. Obstáli sme, keď nastúpili na slovenský trh producenti, musíme obstáť aj proti distribučným sieťam."

CONECO a Racioenergia sú najvýznamnejšími stavbárskymi veľtrhmi na Slovensku. Organizátor veľtrhu - Incheba Bratislava - hostila 900 vystavovateľov z 11 krajín. Najväčšie zahraničné zastúpenie so 180 firmami mala Česká republika.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...