Vyhľadávanie:

Na špici zvýšili náskok

Na špici zvýšili náskok

Hokejisti HC Košice po zakopnutí vo Zvolene opäť svojich súperov valcujú

Extraliga sa po reprezentačnej prestávke opäť dostala do rýchlych obrátok. V priebehu siedmich dní odohrali jej účastníci štyri kolá. V nich nabrali Košičania po zakopnutí na ľade vo Zvolene znova víťazný kurz. Najprv doma v Steel Aréne vysoko zdolali reprezentačný tím Slovensko 20, potom potvrdili rolu lídra a štandardne si počínali na ľade súperov v Skalici i v Nitre. V piatok uplynulého týždňa v zápase HC Košice - Slovensko 20 posilnil útočné rady staronový hráč, odchovanec košického hokeja Matúš Petričko.

Naposledy pôsobil v našom mužstve pred siedmimi rokmi, potom sa vybral na skusy nielen do iných slovenských klubov, Popradu a Martina, ale hral aj v Belgicku, vo Veľkej Británii a naposledy obliekal dres mužstva druhej najvyššej ruskej súťaže Torpeda Usť-Kamenogorsk v Kazachstane. Premiéru v tomto extraligovom ročníku absolvoval po prvý raz v štvrtej útočnej formácii HC Košice spolu s Kopeckým a Sýkorom. V 25. minúte sa Petričko zapísal pri svojom debute v košickom drese do kanadského bodovania, keď ideálne prihral na gól spoluhráčovi Sýkorovi. Ten mal z asistencie Petrička obrovskú radosť, veď dokázal streliť svoj prvý gól v tejto extraligovej sezóne. "Konečne to tam padlo," rozhovoril sa po zápase s reprezentačnou dvadsiatkou Juraj Sýkora a pokračoval: "Gólovú šancu mám takmer v každom zápase, ale vždy som zostal len pri nej. Už som bol z toho nervózny. Spoluhráči ma však upokojovali, že určite prelomím streleckú smolu a potom to už pôjde." Strelecký pôst Sýkora teda skončil a hneď o dva dni na to sa prezentoval aj na horúcom ľade v Skalici. Tam pre zmenu v 13. minúte vyrovnával na 1:1. Jeho spoluhráči však napokon strelili ďalšie štyri góly a zápas na Záhorí dotiahli do výrazného víťazného konca. O dva góly naši vyhrali aj v Nitre, a to najmä vďaka hre v oslabení, kedy strelili dva góly.

Hokejová extraliga bude v tomto týždni pokračovať zápasmi 21. kola, ktoré je na programe v piatok 21. novembra. Košičania budú mať v súboji s druhým mužstvom tabuľky Liptovským Mikulášom, pred ktorým majú zverenci trénera A. Tomka už 12-bodový náskok, výhodu domáceho ľadu. Tento šláger kola sa v Steel Aréne začína o 17.30 hodine. Aký bude ďalší program našich hokejistov? Už v sobotu 22. novembra hrajú pred televíznymi kamerami v Poprade a v budúcom týždni budú hrať dvakrát doma. V utorok 25. novembra sa o 17.30 hod. stretnú so Skalicou a v piatok 28. novembra privítame na ľade v Steel Aréne Žilinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...