Vyhľadávanie:

Na športoviskách privítajú najmä mladých kolegov

Na športoviskách privítajú najmä mladých kolegov

Počet športovcov na firemných olympiádach sa z roka na rok zvyšuje

"Ak by sme presvedčili mojich predchodcov, aby sme súťažili v zjazdovom lyžovaní, kategóriu prezidentov nad 50 rokov by som mohol vyhrať," zažartoval prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke na nedávnom stretnutí s najlepšími športovcami spoločnosti a organizátormi športových podujatí. Ale aby ich ubezpečil o svojom vrelom vzťahu k športu o chvíľu dodal, že v minulosti zabehol už päť maratónov. Dotiahol ho k tomu jeho otec Garry. "Dúfal som, že aj v Košiciach sa mi podarí zabehnúť desaťkilometrovú olympijskú trať, čo by mi poslúžilo ako dobrý tréning na košický polmaratón. Žiaľ, roky sa hlásia," podotkol na margo zranenia, ktoré mu zabráni štartovať na polmaratónskej trati Medzinárodného maratónu mieru 2008 v prvú októbrovú nedeľu. Spolu s otcom sa však chcú postaviť na štart minimaratónskeho behu na 4,2 kilometra.

G. Babcoke na stretnutí s najlepšími športovcami a organizátormi športových podujatí USSK ocenil výkony pretekárov a angažovanosť usporiadateľov. "Chcem poďakovať všetkým zúčastneným športovcom, predovšetkým tým, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky. Špeciálne chcem poďakovať organizátorom letnej a zimnej olympiády U. S. Steel Košice za veľmi úspešné podujatia," povedal a pokračoval: "Viem, koľko to dá námahy. S manželkou Kathleen sme organizovali v štátoch behy na päť kilometrov. Výťažky z nich išli pre miestnych bezdomovcov. Z pôvodných 52 bežcov v prvom ročníku stúpol ich počet na vyše 400 v piatom ročníku behu. Zorganizovať podujatie pre 450 športovcov si vyžiadalo 45 organizátorov - dobrovoľníkov. Vy ste pripravili letnú olympiádu pre vyše 1300 športovcov v trinástich disciplínach. Mám pochopenie pre dobrovoľný prístup a cením si vaše oddanie, lebo viem, koľko práce a voľného času treba na to obetovať. Vďaka vám za vašu odhodlanú prácu i za to, že sa vám stále podarí pripraviť vynikajúce podujatie," podčiarkol G. Babcoke.

Hlavný organizátor športových podujatí v USSK Ján Caban potvrdil zvýšený záujem zamestnancov spoločnosti o šport. Ako pripomenul, v 1. ročníku olympiády súťažilo 660 športovcov, vlani už okolo 1500. V tomto roku to bola už tridsiata olympiáda spoločnosti pre zamestnancov, ktorú pripravilo sto organizátorov - dobrovoľníkov. Trinásť športových disciplín podľa neho vystihuje požiadavky zamestnancov. "Každý rok sa snažíme prispieť niečím novým, zvýšiť kvalitu. V tomto roku sme nezaznamenali ani jeden úraz, čo je pri takom počte štartujúcich veľmi pozitívne. Mrzí nás menšia angažovanosť mladších kolegov. Musíme porozmýšľať, ako v najbližších rokoch zvýšiť účasť mladých na olympijských športoviskách," povedal J. Caban. Prirodzene, vzrástla by tým konkurencia v súčasnosti najlepším športovcom. Veď poniektorí, presnejšie 180 zamestnanci spoločnosti, štartovali v tomto roku najmenej v dvoch disciplínach, ba viacerí aj v troch, štyroch či piatich. Rekordérkou je Lucia Petrovičová, z úseku generálneho manažéra pre analýzy a štatistiku, najlepšia olympionička už po tretí raz za sebou, ktorá, ako sama na stretnutí s prezidentom vyrátala, našla záľubu v trinástich športoch. A vo všetkých patrí medzi zamestnancami USSK k najlepším. "Jednoduchšie by bolo porátať športy, ktoré nerobím," zareagovala s úsmevom.

Riaditeľ vonkajších vzťahov Ján Bača na stretnutí pozval prítomných na podujatie Rodiny športujú, v ktorom nie sú až tak dôležité body a sekundy, ako skôr spoluúčasť celých kolektívov a rodín a vzájomné spoznávanie sa. Deň plný súťaží, hier a zábavy vyvrcholí budúcu sobotu, 4. októbra, v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...