Vyhľadávanie:

Na stupienkoch stáli víťazi, no v skutočnosti vyhrali všetci

Na stupienkoch stáli víťazi, no v skutočnosti vyhrali všetci

Obľúbené podujatie Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn po dvadsiaty raz

Hutníci ani tentoraz nesklamali.  Z necelej tridsiatky súťažných posádok, ktoré sa postavili na štart jubilejného dvadsiateho ročníka medzi deťmi tak obľúbeného podujatia Rallye Opatovská – Žiť na plný plyn, tvorili vyše jednu tretinu. Urobiť hendikepovaným chlapcom a dievčatám  radosť zo súťažnej jazdy v autách najrôznejších značiek  presne na ich sviatok, Medzinárodný deň detí,  prišli vo štvrtok 1. júna do areálu Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach prezident košickej oceliarne Scott Buckiso, viceprezidenti Elena PetráškováMartin Pitorák, David Hathaway i Richard Shank, generálni manažéri Gabriel Holub a Jozef Bernáth, riaditelia Ján Bača, Miroslav Maďar, Otto Bauer a Stanislav Ferenčák. Spolu s ďalšími, zahliadli sme medzi nimi námestníkov  primátora Košíc Renátu Lenártovú a Martina Petruška, kňaza Petra Gombitu, televíznych moderátorov Patrika Hermana a Juraja Hajdina i neodmysliteľných hlavných organizátorov podujatia Erika Arestu a Anettu Smikovú, rozžiarili detské tváre a venovali im zážitky, na ktoré sa nezabúda.

Trasa, na ktorú sa posádky áut vydali, ostala zachovaná spred roka, a tak, ako poznamenali riaditeľka školy Mária Čabalová a dobrá duša akcie Denisa Ivančinová, zvládnuť necelých šesťdesiat kilometrov by mali súťažiaci bez problémov. „Posádky sa možno zdržia na moste pri VSS alebo pri nemocnici, predsa len, v čase pretekov je dopravná špička...“ Asi sa jej vyhli, pretože predpovede sa vôbec nenaplnili. Prvé auto prišlo do cieľa po hodine a dvadsiatich minútach. Ale o čas tu vôbec nešlo. Plusové body mohli súťažiaci získať za jazdu zručnosti, ktorú absolvovali na trati a tiež za vedomosti detí, ktoré overili na ďalších stanovištiach kvízové otázky z rôznych oblastí. Najviac sa darilo posádke  č. 10 so šoférom Richardom Schneiderom z neziskovej organizácie DDS Lux.

„Bol to úžasný deň,“ zhodnotil akciu pred vyhlásením výsledkov prezident Scott Buckiso, ktorého spolu s pasažierkami v aute bola okrem Peťky a Dominiky aj Emka Hlebová z firemného projektu Sme s vami v pravý čas. „Toto podujatie oslavuje dvadsiate výročie a naša firma je hrdá na to, že ho môže podporovať. Všetci čo sme tu, sme víťazmi.“ 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...