Vyhľadávanie:

Na suchu sedem týždňov

Na suchu sedem týždňov

Hokejisti HC Košice začali s letnou prípravou na novú sezónu extraligy

V pondelok 14. mája 2012 sa po dovolenkách stretli hráči HC Košice, hokejového vicemajstra ostatnej sezóny, na prvom tréningu letnej prípravy. Mužstvo privítal nový český kormidelník Radim Rulík, ktorý v uplynulej sezóne viedol účastníka KHL Lev Poprad. V šatni nášho tímu sa už objavili niektorí noví hráči. Okrem ôsmich odchovancov z juniorského tímu HC a osemnástich hráčov z pôvodného kádra železiarov, sa v novom prostredí objavilo aj päť posíl.

Okrem už avizovaného kvarteta bratov Richarda a Róberta Hunu zo Žiliny, D. Brejčáka a Svitanu z Popradu sa najnovšou posilou tímu HC stal útočník Marek Slovák, naposledy hráč Zvolena. Pred prvým tréningom sme sa ho opýtali, kedy sa dozvedel, že zvolenský dres vymení za košický? "Rokovania trvali už dlhšie, ani na chvíľu som však neváhal nad ponukou, veď Košice majú najlepší klub na Slovensku. Určite tu budem chcieť dosiahnuť úspech. Bol by som rád, keby som sa dostal do extraligového finále a získal majstrovský titul. Budem sa snažiť prebojovať do základnej zostavy a dávať góly. Ale to je ešte ďaleko, v prvom rade sa chcem čo najlepšie pripraviť na novú sezónu."

Prvý tréning absolvovali Košičania na gumenom podklade v Steel aréne, kde si pod vedením trénerskej dvojice Radim Rulík a Pavol Zůbek zahrali aj futbal na hokejové bránky. "Letná príprava potrvá do 29. júna, teda sedem týždňov. Celý blok prípravy absolvujeme v domácich podmienkach. Potom dostanú hráči voľno a v druhej polovici júla by sme mali po prvý raz vykorčuľovať na ľad," uviedol nový kormidelník R. Rulík a dodal: "Hráčov nepoznám, ale po testoch by sme mali vedieť, ako sú na tom chlapci po fyzickej stránke. Môj štýl práce nezmením, je tvrdší, ale budem rovnako náročný na každého hráča. Do tímu by som chcel zabudovať aj hráčov, ktorí v extralige nemali toľko možností zahrať si. Je dobré, keď sú v mužstve mladší i starší hráči, aby fungovala chémia. Nie som tréner, ktorý by vopred hovoril o titule, ale samozrejme chcem, aby za nás hovorili výkony a výsledky. Košice patrili v ostatných rokoch medzi špičku v slovenskej extralige. Výsledky o tom hovoria jasnou rečou a v tom by sme chceli pokračovať."

Vicemajster svoj tím omladil. Včera sa na tréningu objavil ďalší nový hráč Pavel Kuběna. Aktuálnu súpisku HC Košice pre letnú prípravu tvoria: brankári Hylák, Halász a Riečický, obrancovia D. Brejčák, Buraľ, Deyl, M. Gajdoš, Martin Chovan, Kolba, Macejko, Novák, Slimák, Šeda, Takáč a útočníci Baláž, Gmitter, Halás, Haščák, Hinďoš, Richard Huna, Róbert Huna, Matúš Chovan, Jokeľ, Jenčík, Mlynarovič, Nagy, Pašek, Piatak, Slovák, Spilar, Svitana a Kuběna.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...