Vyhľadávanie:

Na úvod remíza

Na úvod remíza

V pondelok odštartoval olympijský hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice

V pondelok 9. januára 2006 sa zápasmi Koksovňa - Teplá valcovňa a Vysoké pece - Studená valcovňa + Zušľachťovne začali hokejové majstrovstvá U. S. Steel Košice pre rok 2006. Tento šampionát sa, podobne ako vlani, koná v rámci jubilejného už X. ročníka zimnej olympiády ako jej prvá časť. Vyvrcholením týchto hokejových majstrovstiev budú zápasy o konečné umiestnenie a finále, ktoré by sa malo uskutočniť v pondelok 13. februára. Vlaňajší titul obhajujú hokejisti z Vedenia, ktorí vo finále zdolali Vysoké pece 4:1 a stali sa prvými olympijskými víťazmi. Na slávnostnom otvorení turnaja, v ktorom o majstra hrá desať mužstiev, sa zúčastnili viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga i predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa.

Skôr než na ľadovú plochu nastúpili zástupcovia všetkých zúčastnených mužstiev turnaja, slávnostnému aktu otvorenia predchádzalo prvé stretnutie, v ktorom sa stretli hokejisti Koksovne a Teplej valcovne. Tento súboj mal všetky znaky dobrého hokeja, ktorý upútal divákov. Súboj bol od začiatku až do konca veľmi dramatický s množstvom pekných individuálnych akcií na obidvoch stranách a bohatý na góly.

Koksovňa - Teplá valcovňa 4:4 (2:1, 2:3, 0:0)
Po nervóznom začiatku a sérii nepresností v rozohrávke sa do prvej gólovej šance dostali v 3. minúte koksári a strelou do pravého horného rohu bránky otvorili skóre zápasu. Valcovačov z Teplej valcovne to však nedeprimovalo a v 7. minúte vyrovnali, lenže domáci v závere úvodnej tretiny sa opäť dostali do vedenia. V druhom dejstve hostia nielen že vyrovnali, ale otočili vývoj skóre vo svoj prospech. Potom sa hra zdramatizovala a góly padali na jednej i druhej strane. V záverečnej tretine obaja súperi už iba kontrolovali hru a udržali si čisté konto, takže o body sa spravodlivo podelili. Za domácich skórovali Kovaľ, Bender, Gburik a Ruščin, za hostí 2 góly zaznamenal Németh, po jednom pridali Kopecký a Kolesár.

Vysoké pece - Studená valcovňa + Zušľachťovne 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Súboj dvoch celkov 2. skupiny s vysokými ambíciami na medailové umiestnenie nemal jednoznačného favorita. Lepšie začali hostia, ktorí svoju hernú prevahu korunovali v úvodnej tretine vedúcim gólom Žáka. Hostia sa nevzdávali, naďalej srdnato bojovali a vytvárali si jednu gólovú situáciu za druhou. Svoj tlak predsa len korunovali vyrovnávajúcim gólom z hokejky Kelemeša. Lenže zabudli na zadné dvierka a do konca druhej tretiny sa domáci po druhý raz v zápase dostali do vedenia, keď autorom ich druhého gólu bol Srnka. Hostia svoju prevahu v záverečnej tretine ešte vystupňovali a strelecky disponovaný Žák tretím gólom spečatil víťazstvo svojho tímu.

Hokejové majstrovstvá pokračujú v skupinách v tomto týždni týmito zápasmi: Vo štvrtok 12. 1. sa o 19.15 h. stretnú Vedenie - Doprava a o 20.45 h. Oceliareň - Údržba. V piatok 13. 1. o 19.15 h. ZHD - Teplá valcovňa, o 20.45 h. Energetika - Studená valcovňa + Zušľachťovne. V pondelok 16. 1. sa hrajú zápasy o 19.15 h. Vedenie - Koksovňa, o 20.45 h. Oceliareň - Vysoké pece, v utorok 17. 1. o 19.15 h. Doprava - ZHD, o 20.45 h. Údržba - Energetika.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...