Vyhľadávanie:

Na úvod suverenita favoritov

Na úvod suverenita favoritov

V utorok uplynulého týždňa sa začal jubilejný 40. ročník hokejových majstrovstiev U. S. Steel Košice

Úvodnými zápasmi SVa + Zušľachťovne - Doprava a Oceliareň - Teplá valcovňa sme v utorok 9. januára 2007 odštartovali hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice, ktorý sa koná v rámci zimnej olympiády 2007. Spolu 11 mužstiev v dvoch skupinách bude bojovať na ľade Steel Arény celý mesiac až do 9. februára najprv v skupinách a potom vo vyraďovacej časti vo štvrťfinále, v semifinále a v zápasoch o konečné umiestnenie.

Na slávnostnom otvorení hokejového šampionátu sa okrem prezidenta spoločnosti Davida Lohra zúčastnili viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga a Martin Pitorák, predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa i viceprezidentka a členka Správnej rady občianskeho združenia HC Košice Elena Petrášková. Otvárací ceremoniál spríjemnili svojím vystúpením aj členovia krasokorčuliarskeho klubu Kraso Centrum Košice pod vedením trénerky Hanky Töczikovej.

V tomto ročníku hokejových majstrovstiev dobre odštartovali favorizované celky z SVa + Zušľachťovne, Vysokých pecí, Oceliarne, ale aj z Energetiky, ktoré si na svoje konto pripísali cenné víťazstvá. Včera pokračoval náš hokejový šampionát ďalšími stretnutiami, dnes v stredu 17. 1. sa o 18.30 hod. stretnú Teplá valcovňa - Vysoké pece a o 20.00 hod. Expedícia - ZHD.

A skupina

Studená valcovňa + Zušľachťovne - Doprava 8:2 (4:2, 1:0, 3:0)
Kým sa hráči favorizovaného celku domácich stačili na ľade v novom prostredí Steel Arény zorientovať, prehrávali po strele Nikitinského 0:1. O dve minúty na to však Srnka vyrovnal a ďalšími gólmi Hrabčáka a hetrikom Srnku získali domáci hokejisti rozhodujúci náskok. Hostia ešte odpovedali druhým gólom z hokejky Németha, to však bolo z ich streleckej snahy všetko. V záverečnej tretine dominovali už len hráči SVa + Zušľachťovní a po góloch Paška, Hrabčáka a Velikého presvedčivo zvíťazili.

Údržba - Energetika 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Po vyrovnanej prvej tretine, v ktorej obidve mužstvá hrali príliš defenzívne, sa strelci presadili až v druhej časti. Boli to hostia, ktorí využili chyby v obrane údržbárov a po strelách Bocka a Šoltésa získali dvojgólový náskok. Ten bol napokon rozhodujúci, pretože domáci už nedokázali streliť ani len čestný úspech. Zaslúžené víťazstvo energetikov potvrdil 4 minúty pred koncom tretím gólom Pataky.

B skupina

Oceliareň - Teplá valcovňa 7:1 (2:0, 1:0, 4:1) Domáci odohrali tento zápas v dresoch obrátených naruby. Nielen to im prinieslo šťastie. Vyhrali vďaka perfektnej kombinačnej hre i dôrazu pred súperovou bránkou. Keď v úvode záverečnej tretiny hostia znížili na 3:1, oceliari opäť prepli na vyššie obrátky a svojho súpera "rozstrieľali". Strelecky na seba upútali kanonieri Štefáni a J. Tóth, ktorí strelili po 2 góly, po jednom pridali Kimák, Dzurila a I. Vereb. Za hostí skóroval R. Gajdoš.

Vysoké pece - Expedícia 15:1 (4:0, 5:0, 6:1)
Prvý dvojciferný výsledok na šampionáte zaregistrovali vysokopeciari v súboji s nováčikom z Expedície. Hostia hrali síce veľmi zodpovedne a snaživo, ale na zohratý kolektív bývalého majstra výkonmi ich hráči jednoducho nestačili. Pre domácich to bol dobrý tréning pred ďalšími oveľa ťažšími stretnutiami v skupine. Góly víťazov: Jariabek a Dutko po 3, Kelemeš a Krušpán po 2, Tomčo, Fedič, Gottlieb, Žabka a Petrovičová po 1, resp. Galo.

Koksovňa - Hutnícka druhovýroba 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Lepšie začali domáci, ktorí sa gólmi Ruščina a P. Gajdoša dostali do dvojgólového vedenia. Mali aj ďalšie šance, ale ich trestuhodne zahodili. Hostia čakali na svoju príležitosť, tá prišla v 7. min. druhej tretiny, kedy Tischler znížil. Po ňom v závere tejto časti hry Cmorjak vyrovnal. V záverečnom dejstve už dominovali hráči ZHD, za ktorých tretí gól strelil N. Ogurčák a bodku za týmto zaujímavým zápasom dal opäť Cmorjak.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...