Vyhľadávanie:

Na víťaznej vlne aj v novom roku

Na víťaznej vlne aj v novom roku

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala v utorok tohto týždňa stretnutiami 37. kola. Naši hokejisti rozhodli na ľade súpera o víťazstve 1:2 v predĺžení v derby s kamzíkmi z HK Poprad a víťaznú šnúru tak natiahli na 10 zápasov. Pred druhou Nitrou majú náskok 12 bodov.

Zvlášť dobre sa hralo Tomášovi Marcinkovi, ktorého v Poprade zastihla správa o nominácii na zimné olympijské hry. V Soči si náš stredný útočník bude môcť zahrať ako jediný zástupca slovenskej extraligy. "Sledujem ho už druhý rok. Mal síce váhavý začiatok sezóny, ale postupne sa zlepšil a vo Švajčiarsku bol našim najlepším centrom. Hral tú úlohu, ktorú od neho čakáme. Je zvyknutý na tieto úlohy zo zámoria, v obrannej činnosti je spolu s Handzušom našim najlepším stredným útočníkom," povedal na margo nominácie tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Olympijský debut zažije aj košický odchovanec Tomáš Jurčo.

Potešiteľný je aj výkon mladého brankára Dominika Riečického, ktorý v deviatich odohraných zápasoch z 203 striel na svoju bránu kryl 192 a jeho úspešnosť zásahov je na úrovni 94,58 percenta.

Oceliari odohrajú zajtra, v piatok 10. januára, zápas v Žiline, doma sa predstavia v nedeľu 12. januára o 16.30 hod. v šlágri kola proti druhej Nitre.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...