Vyhľadávanie:

Na všetkých čaká sladká pozornosť

Na všetkých čaká sladká pozornosť

Pristavte sa pri stánku USSK na Hlavnej ulici

"Všimla som sa si váš stánok už vlani. Bola som tu aj s dcérou... Robí v železiarňach. Vravela, že vás tu nájdem aj tento rok. Išla som naisto, vedela som z novín, že dnes tu budú ľudia od diabetu. Podporím ich. Aj keď skromnejšou sumou. A poviem popravde, zdravie mi už dobre neslúži, nezaškodí teda, ak si dám zmerať cukor v krvi," dala sa s nami do reči energická staršia pani, poškuľujúc pritom s úsmevom po aktivistkách košickej pobočky Zväzu diabetikov Slovenska, ktoré mali plné ruky práce. Bol ôsmy december, vianočné trhy na Hlavnej ulici načali svoj štvrtý deň a pri charitatívnom stánku košickej oceliarne bolo mimoriadne rušno. Mnohí z okoloidúcich si nenechali ujsť príležitosť a dali si z drobnej kvapôčky krvi urobiť aspoň orientačný test na výšku hladiny cukru v krvi.

"Mali by ste sa v každom prípade zastaviť u svojho lekára," poradila postaršiemu pánovi jedna z aktivistiek, Eva Šoltésová, len čo sa na glukometri objavil výsledok. Rovných 20. Diabetici vedia, o čom je reč. Normálna hladina cukru v krvi má mať hodnotu v rozpätí od 3,9 do 5,9. Dvadsiatka je strašiakom pre každého z nich. "Ale veď ma nič nebolí, nemám žiadne problémy a neliečim sa na cukrovku," bránil sa. Treba len veriť, že rady žien nezobral na ľahkú váhu.

Pri stánku sa v ten deň dopoludnia pristavilo aj niekoľko železiarov. "Máme nočnú, sme na nákupoch. A akoby sme mohli obísť náš stánok?" nechal sa počuť i za svojho usmievavého kolegu stojaceho obďaleč Jozef Varga. Pichnúť do prsta si síce nedali, zato však vhodili do urny zopár eur a pobrali sa, ochutnávajúc čokoládku s logom USSK, ďalej.

Nájdite sa čas a príďte nasať atmosféru blížiacich sa najkrajších sviatkov roka na Hlavnú ulicu aj vy. A určite sa pristavte pri našom charitatívnom stánku, v ktorom budú až do 23. decembra prezentovať svoju činnosť a aktivity v oblasti dobročinnosti, humanity, starostlivosti o chorých, hendikepovaných i sociálne odkázaných ľudí ďalšie neziskové organizácie. Dnes je to Občianske združenie Usmej sa na mňa, ktoré v ďalších dňoch vystriedajú Detský klub zdravotne postihnutých detí a mládeže v Košiciach, Fenestra, Detské domovy v Košickej Novej Vsi a na Uralskej 1 v Košiciach, Arcidiecézna charita, Art-Est - polyestetické vzdelávanie znevýhodnenej mládeže i Základná umelecká škola na Irkutskej 1 v Košiciach. Na všetkých hutníkov tu navyše čaká pozdrav od prezidenta spoločnosti Georgea F. Babcoka a sladká pozornosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...