Vyhľadávanie:

Na Westton Cup štvrtí

Na Westton Cup štvrtí

Na dvoch multifunkčných ihriskách športového areálu v Kechneci sa konal minifutbalový turnaj osobností východoslovenského regiónu. V už 10. ročníku Westton Cup sa zúčastnilo 12 mužstiev, medzi nimi aj futbalisti z U. S. Steel Košice.

V konkurencii silných tímov, v ktorých sa predstavili mnohí bývalí aktívni futbalisti, ako aj súčasní hokejisti HC Košice, si naši pod vedením manažéra Pavla Sadovského počínali veľmi dobre. Herne boli každému mužstvu vyrovnaným súperom, ale už tradične v záverečných stretnutiach o umiestnenie im chýbalo viac šťastia v koncovke. Náš celok hral v červenej skupine, kde si okrem jedného z favoritov na celkové prvenstvo Interhotelom Slovan, hravo poradil s ostatnými mužstvami a s aktívnym skóre 10:4 obsadil 2. miesto v skupine.

V semifinále však narazili na strelecky disponovaného neskoršieho víťaza turnaja HC Multiserv, ktorého dres obliekli dvaja hokejisti HC Košice Špilár a Šimurda. Obidvaja boli oporami tohto tímu a svojou hrou dokázali, že im to ide nielen na ľade, ale aj s loptou. Navyše Špilár sa stal s deviatimi gólmi najlepším strelcom turnaja. Tomuto súperovi naši po tuhom boji podľahli 0:2 a hrali už len o bronz. V stretnutí o 3. miesto sa železiari stretli s JOOP Bardejov, s ktorým tiež odohrali vyrovnanú partiu, ale v závere nešťastne prehrali 1:2. Víťazom turnaja sa stali futbalisti HC Multiserv, ktorí po nerozhodnom, bezgólovom výsledku s Interhotelom Slovan vyhrali na jedenástky 3:1 Medailu síce naši nezískali, ale svoju snahu korunovali v tomto prestížnom turnaji postupom medzi kvarteto najlepších.

O tento úspech sa v drese U. S. Steel Košice pričinili brankári Ľapin a Švec, ako aj hráči Rusič, Polča, Guliš, Szabó, Matia, Lang, Murňák a Duháň. Náš Murňák sa ako najlepší strelec mužstva USSK so štyrmi gólmi po zásluhe dostal aj do All-Stars tímu. Okrem neho v najlepšej zostave boli aj brankár Hirko (JOOP Bardejov) a hráči Ducký (Markíza), Jendrichovský (Infiniti) a Rezeš (Interhotel Slovan).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...