Vyhľadávanie:

Na workshope o možnostiach stredoškolského štúdia

Na workshope o možnostiach stredoškolského štúdia

Košická oceliareň podporuje technické vzdelávanie

Priestory Centra voľného času Domino v Košiciach patrili v uplynulých dňoch v poradí už štvrtému ročníku workshopu na tému Prezentácia možností štúdia v stredných školách. Predovšetkým pre žiakov deviateho ročníka základnej školy, ale i výchovných poradcov, zriaďovateľov škôl, školských zariadení a rodičov podujatie pripravili Magistrát mesta Košice, oddelenie školstva MMK a školský úrad.

"Toto podujatie pomohlo mnohým žiakom základných škôl vybrať si tú správnu strednú školu a boli by sme radi, keby im pomohlo aj teraz," vyjadril sa na margo workshopu, ktorý sa v minulých ročníkoch stretol s mimoriadne pozitívnymi ohlasmi, viceprimátor mesta Košice Marek Vargovčák.

Na workshope sa formou výstav, ale i tvorivých dielní prezentovalo vyše štyridsať stredných škôl. Nechýbali medzi nimi ani tie, s ktorými spoločnosť U. S. Steel Košice veľmi úzko spolupracuje - Stredná odborná škola s hutníckym zameraním v Košiciach-Šaci, Stredná odborná škola železničná Košice, Stredná priemyselná škola hutnícka Košice a Stredná odborná škola technická v Košiciach. Zamestnávateľov ako jediná zastupovala košická oceliareň, ktorá bola tiež aktívnym účastníkom semináru pre výchovných poradcov. Senior konzultant z útvaru generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Miroslav Fedor im, ale aj žiakom a pedagógom, priblížil spoluprácu firmy s vybranými strednými školami. Hovoril tiež, okrem iného, o finančnej i materiálnej podpore odborného vzdelávania a prípravy zo strany USSK a motivačnom programe, ktorý umožňuje uplatňovať nová legislatíva.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...