Vyhľadávanie:

Naberajú skúsenosti ešte pred vstupom na trh práce

Naberajú skúsenosti ešte pred vstupom na trh práce

Košická oceliareň podporila veľtrh študentských spoločností

V poradí už 13. ročník celoslovenskej súťaže študentských spoločností programu Aplikovaná ekonómia sa uskutočnil v uplynulých dňoch v Dome umenia Košiciach. Pre vyše dvadsiatku päťčlenných tímov mladých ľudí z rôznych typov stredných škôl zo Slovenska, ktoré sa na veľtrhu zúčastnili, to bola jedinečná možnosť prezentovať výsledky svojej niekoľkomesačnej práce, doterajšiu podnikateľskú činnosť, výrobky, poskytované služby, prístupy k riadeniu firmy, zvolené marketingové stratégie i finančné hospodárenie.

"Účasť na veľtrhu si vyžaduje ich systematickú a zodpovednú prípravu, čo napomáha rozvoju ich osobnosti a získaniu nenahraditeľných praktických skúseností ešte pred vstupom na trh práce," vysvetľuje význam tohto podujatia programový riaditeľ Junior Achievement Slovensko - Mládež pre budúcnosť Adam Šepetka. Na podujatí, ktorého hlavným partnerom bola spoločnosť U. S. Steel Košice, súťažili tímy v štyroch kategóriách. Odborná porota rozhodla, že Najlepším manažérskym tímom sa stala spoločnosť EGTop z Evanjelického gymnázia v Tisovci, ktorá získala prvenstvo aj v kategórii Najlepšia marketingová prezentácia. Víťazstvo v kategórii Inovatívny výrobok alebo služba si vybojoval tím FOKS z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach. Cenu za spoločensky zodpovedne podnikajúcu spoločnosť získali mladí z Gymnázia na Komenského ulici v Lipanoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...