Vyhľadávanie:

Najbližšie hostíme Zvolen

Najbližšie hostíme Zvolen

Trojzápasové turné po západnom Slovensku hokejistom HC Košice nevyšlo. Podľahli svojim súperom v Bratislave, Skalici i v Nitre. Čo z toho, že boli vo všetkých troch stretnutiach herne lepší a mali dostatok gólových príležitostí, keď ich nedokázali využiť. Strelecky sa prebrali až v nedeľu na ľade v Steel Aréne v súboji s Liptovským Mikulášom. Aj to iba v 2. tretine, v ktorej strelili všetky štyri góly. V prvej nedokázali využiť presilovky, dokonca ani tie, v ktorých dva razy hrali piati proti trom. "V úvodnej tretine sme nehrali dobre, veľmi zle takticky," konštatoval po zápase tréner Ján Šterbák a dodal: "Ale sme radi, že chlapci konečne vyhrali, veľmi to potrebovali. Vyšla nám druhá tretina, v ktorej sme boli aktívni, hrali nátlakový hokej a strelili štyri pekné góly."

Nik nevie, čo by sa dialo, keby prišla ďalšia prehra. Hráčom by určite neprospela na psychike. Kuriozitou bolo, že v bránke hostí sa vystriedali obaja brankári Martin Falter i Ján Laco, ktorí v minulosti obliekali košický dres. Dobre svojich bývalých spoluhráčov poznajú, ale i tak nezabránili prehre. "Vedeli sme o tom, že Košičania už konečne potrebujú bodovať. Viem si predstaviť, aká vládla v ich kabíne klíma," rozhovoril sa J. Laco, ktorý je naďalej hráčom HC Košice, ale na Liptove je iba na hosťovaní: "Aj pred rokom sme mali takýto nevydarený začiatok, potom sa mužstvo chytilo a potiahlo to až na najvyššiu priečku po základnej časti. Svojho kolegu som striedal v 28. minúte po tom, čo inkasoval tretí gól. Ja som sa snažil chytať čo najlepšie, dostal som síce len jeden gól, ale i tak sa mi darilo. Teraz som hráčom Liptovského Mikuláša a v jeho drese chcem tiež niečo dosiahnuť. Slovom, chcel som sa pred košickými fanúšikmi, ktorí skandovali moje meno, tak trocha vytiahnuť," dodal bývalý gólman HC.

Medzi fanúšikmi nášho tímu sa po zápase v Nitre toho nahovorilo všeličo. Mysleli najmä na to, čo sa bude diať v mužstve, ktorému nevyšiel vstup do novej sezóny. Veď po 6. kole boli Košičania so ziskom šiestich bodov na deviatej priečke, pred Nitrou a Liptovským Mikulášom, kde v tejto sezóne už vymenili trénerov. Nie vždy by sa nevydarený štart mužstva mal riešiť takýmto radikálnym spôsobom. Košičania zatiaľ v Steel Aréne všetko vyhrali, nedarí sa im len vonku. V ostatných troch stretnutiach boli k zisku bodov naozaj veľmi blízko. No musia lepšie využívať presilovky, potom zavládne na ich hokejkách viac pokoja aj istoty v koncovke. Včera odohrali naši hokejisti ďalší, už štvrtý zápas na ľade súpera v Poprade, ktorý sa skončil po uzávierke. Na domáci zápas sa môžu fanúšikovia HC Košice tešiť už v piatok, 28. septembra, keď o 17.30 hod. v Steel Aréne privítame jedného z ašpirantov na medailové umiestnenie v tejto sezóne - Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...