Vyhľadávanie:

Najkrajšia bola sučka yorkshirského teriéra s ozdobou na ofinke

Najkrajšia bola sučka yorkshirského teriéra s ozdobou na ofinke

Park v Barci prilákal cez víkend na výstavu psov tisíce návštevníkov

Uplynulá nedeľa patrila v barčianskom parku psíkom. Kam ste sa pozreli, všade najrôznejšie plemená. Od veľkých psov po malé, od čiernych po biele. A čo bolo zaujímavé? Psy sa správali ako keby absolvovali akadémiu psa- džentlmena. Boli vo svojich kotercoch, alebo na vôdzkach a neprejavovali žiadne známky neposlušnosti. Bude to tým, že sa im ich páni a paničky venujú každý deň a od malička ich cvičia. V bežnom parku naozaj neuvidíte veľkého boxera, ktorý pokojne drží hlavu, na nej má piškótu a až na povel hlavou zavrtí a celý šťastný piškótu schrúme. Prekvapením nebolo vidieť ani psíkov, ktorí sa na svojich pánov až neuveriteľne podobali. Že vraj to tak po dlhoročnom spolužití býva. Ako v manželstve.

Výstava prilákala do Barce obdivovateľov štvornohých tvorov už po šiesty raz. Tento rok prišlo približne päť tisíc návštevníkov. Prihlásilo sa bezmála 1 100 vystavovateľov, ktorí súťažili vo viacerých disciplínach. Núdza nebola ani o zahraničných krásavcov z Česka, Poľska, Maďarska, Litvy, Rakúska a Nemecka. Medaily sa ušli mnohým - najkrajšiemu psovi, šteňaťu, veteránovi a ďalším. Okrem medailí sa víťazi potešili aj obľúbeným maškrtám.

Za najkrajšieho psíka vyhlásili sučku yorkshirského teriéra. Možno to bolo aj parádnou zlatou gumičkou, ktorou mala zopnutú "ofinku". Jej panička z Ostravy mala vždy poruke kefu, ktorou malú výherkyňu prečesávala. Videli sme aj rodinku psov husky, dvoch s medailami sa prechádzajúcich weimarských stavačov a maďarskú vyžlu Lolu, ktorá sa v rámci letnej nedele rozhodla schladiť v miestnom jazierku.

Mnohým prítomným sa z vrecka iste rozkotúľalo aj pár mincí, keďže v areáli parku si bolo možné kúpiť množstvo psích dobrôt, ležadiel a hračiek. Veď kto by odolal úprimnému psiemu pohľadu, ešte keď sa váš miláčik oblizuje jazýčkom, vrtí chvostom a už vopred podáva labku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...