Vyhľadávanie:

Najlepší športovci a športové kolektívy

Najlepší športovci a športové kolektívy

Poznáme mená športovcov a športových kolektívov, ktorých vyhlásili za najlepších v roku 2005. Tradícia oceňovania tých, ktorí svojimi výsledkami šíria dobré meno košického športu doma i vo svete, sa začala pred deviatimi rokmi. Po vlaňajšej a predvlaňajšej absencii udeľovania cien sa mesto Košice k tomuto peknému zvyku vrátilo. Slávnosť sa uskutočnila v nedeľu 7. mája 2006 počas osláv Dňa mesta Košice.

Pred hŕstku Košičanov, ktorá sa okolo poludnia pristavila pri pódiu pred súsoším Immaculata, predstupovali postupne ženy i muži, ktorí úspešne reprezentujú kluby, mesto i Slovensko na športových podujatiach a ktorí si zaslúžia obdiv a uznanie obyvateľov Košíc.

Za najlepšieho telesne postihnutého športovca vyhlásili Annu Oroszovú. Vlani obsadila 3. miesto na Majstrovstvách Európy v tlaku na lavičke v Portugalsku. Najlepším juniorom sa stal kickboxista Vojtech Hudy. Je majstrom Európy v low kick muži 57 kilogramov. Vlani obsadil na Majstrovstvách Európy WKA v Bratislave 3. miesta v kategóriách fullcontact a lightcontact v hmotnostnej kategórii 57 kilogramov. Najlepším kolektívom sa stal kolektív basketbalistiek K CERO I.C.P. Košice, ktoré v sezóne 2004/ 2005 obhájili majstrovský titul a na začiatku roka 2005, pri premiérovej účasti v Eurolige, postúpili do osemfinále play-off.

Do päťky najlepších športovcov roku 2005 sa dostali: športový kulturista, majster Európy a majster sveta Andrej Mozoláni - v roku 2005 získal 1.miesto na majstrovstvách sveta v kulturistike, trojnásobná majsterka Európy a majsterka sveta vo fitness Natália Lenártová - vlani sa stala po tretí raz po sebe majsterkou Európy, nohejbalista Martin Perun, majster Slovenska za rok 2005 v dvojiciach a trojiciach, minuloročný majster Európy v lightcontact muži (71 kg) a druhý v semicontact muži (71 kg) kickboxista Ladislav Tóth. Medzi päticu najúspešnejších sa zaradila aj majsterka Európy a dvojnásobná majsterka sveta v bodyfitness Katarína Verbovská. Majsterkou sveta sa stala vlani, kedy získala aj svoj už tretí titul majsterky Slovenska. Za TOP športovca roku 2005 vyhlásili kulturistu Andreja Mozolániho.

Ceny najúspešnejším športovcom odovzdali primátor mesta Košice František Knapík, predseda Krajského športového centra Košice Štefan Pustelník a predseda Oblastného športového centra Košice Marek Mryglot.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...