Vyhľadávanie:

Najlepšie sa darilo Vankovi

Najlepšie sa darilo Vankovi

Vytrvalci z Obal servisu Košice sa prezentovali na dvoch významných podujatiach

Vytrvalci z TJ Obal servis Košice sa v druhej polovici marca zúčastnili na dvoch podujatiach, kde v silnej konkurencii dosiahli výborné výsledky. Najprv v sobotu 20. marca štartovali v Dudinciach na majstrovstvách Slovenska v krose a cez uplynulý víkend sa v Bratislave postavili na štart 5. ročníka mestského maratónu pod názvom ČSOB Bratislava Marathon 2010.

  • V Dudinciach mali medailovú žatvu, pretože z deviatich prvenstiev získali päť. Dve z nich vybojoval Miroslav Vanko, ktorý zvíťazil medzi mužmi míliarmi na 4 500 metrov dlhej trati a zlato si vybojoval aj medzi vytrvalcami na 9-kilometrovej trati. V obidvoch súťažiach obhájil svoje vlaňajšie tituly. V kategórii žien zvíťazila naša Katarína Bérešová a majstrami Slovenska aj v juniorských kategóriách sa stali mladí bežci z Obal servisu Košice, Dávid Jakubášek a Jarmila Vitovičová.

  • V Bratislave maratónsky beh ovládli kenskí vytrvalci. Zvíťazil Edwin Kibowen v čase 2:27:39 hod., zo žien bola najlepšia Lilian Koechová za 2:51:16 hod. a v polmaratóne vyhral Tuei časom 1:05:08 hod. Z pretekárov Obal servisu skončil Imrich Pástor v maratóne na 5. mieste časom 2:33:32 hod. Na polmaratónskej trati sa bojovalo o tituly majstrov Slovenska. Zo slovenských bežcov si podľa očakávania majstrovský titul vybojoval Miroslav Vanko, ktorý síce časom 1:08:52 medzi mužmi skončil na 7. mieste, ale zo Slovákov bol najlepší. Z ďalších vytrvalcov Obal servisu sa Jozef Urban umiestnil na 14. mieste časom 1:12:09 hod. a Igor Vaktor skončil v čase 1:14:55 hod. na 20. mieste. Všetci traja sa pričinili o to, že majstrovský titul v súťaži družstiev mužov putoval do Košíc. Medzi ženami štartovala v polmaratóne aj členka BK Steel Košice Zuzana Korotvičková. V celkovom poradí časom 1:30:36 hod. obsadila 123. miesto, ale medzi ženami do 40 rokov bola dvanásta a v rámci majstrovstiev Slovenska sa umiestnila na siedmej priečke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...