Vyhľadávanie:

Najprv polmaratón, potom maratón

Najprv polmaratón, potom maratón

Na včerajšej tlačovej konferencii členovia Maratónskeho klubu v Košiciach informovali o pripravovanom 4. ročníku polmaratónu na trati Košice - Seňa a o 83. ročníku MMM, ktorý sa uskutoční v nedeľu 1. októbra 2006. Už tradične je generálnym partnerom týchto podujatí U. S. Steel Košice a ako povedal riaditeľ obidvoch pretekov Branislav Koniar, hlavne Medzinárodný maratón mieru bude vyvrcholením informačnej kampane a sprievodných akcií, ktoré sa budú konať až do septembra.

V snahe prilákať na štart čo najviac zahraničných maratóncov, distribuovať pozvánky a prihlášky, ako aj aktívne spropagovať náš najstarší maratón v Európe, sa v mesiacoch apríl a máj zúčastnili zástupcovia organizačného výboru MMM maratónov v rakúskom Linzi, holandskom Enschede, v Londýne i v Prahe. Z Londýna prišla potešujúca správa, že účasť na našom maratóne potvrdil tím bežcov z Veľkej Británie. Ten však bude zostavený z vytrvalcov podľa dosiahnutých výsledkov Londýnskeho maratónu s prihliadnutím na reprezentáciu ich krajiny na tohtoročných ME v atletike. Skôr než sa uskutoční MMM, v sobotu 24. júna 2006 odštartujú o 9.30 h. na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne v Košiciach už 4. ročník polmaratónu Košice - Seňa.

Po prvý raz v histórii tohto behu sa na štart postavia aj korčuliari, čo je novinkou oproti uplynulým ročníkom. V doterajších troch ročníkoch zvíťazili u mužov Lipovský (Obal Servis), Železov (AK Žilina) a Križák (Grafobal Skalica), u žien Albertová (Levoča), Ihnátová (Michalovce) a Malaya (Užhorod - Veľké Kapušany). V pestrofarebnom pelotóne uvidíme celú plejádu vytrvalcov z nášho BK Steel, ktorí sú zamestnancami U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...