Vyhľadávanie:

Najúspešnejšia sezóna strelcov

Najúspešnejšia sezóna strelcov

Každoročne v takýto čas bilancuje klub vojakov v zálohe svoju aktivitu na pretekoch v streleckom trojboji i viacboji za uplynulý rok. Vlani si veľmi úspešne počínali v sérii kvalifikačných súťaží s následnou účasťou na majstrovstvách republiky. Už samotná účasť na slovenskom šampionáte bola pre členov nášho klubu L. Búciho, P. Brugoša, A. Semana, M. Čurka, Ľ. Dolinského, I. Feča, J. Hlubeňa, K. Hrušku, F. Imricha, D Krankusa, M. Macka a M. Semana vyvrcholením ich systematickej prípravy a celoročného snaženia odviesť čo najlepšie výkony.

Vo viacboji získali v rámci kvalifikačných súťaží v streľbe z pištole spolu dvanásť bodovaných umiestnení v prvej šestke, z toho 3-krát vyhrali. V trojpolohovej streľbe zo samopalu to bolo sedem umiestnení, v hode granátom sa až 15-krát umiestnili medzi poltuctom najlepších, z toho 8-krát stáli na najvyššom stupienku. V disciplíne bojová pištoľ sa štyria umiestnili medzi bodovanými strelcami a v súťaži družstiev jedny kvalifikačné preteky vyhrali, raz boli druhí, dva razy tretí a raz obsadili štvrtú priečku. Na majstrovstvách Slovenska získali naši strelci zásluhou M. Semana majstrovský titul v streľbe z pištole a J. Hlubeň sa s K. Hruškom delili v hode granátom o 4. miesto.

V kvalifikačných pretekoch v streleckom trojboji obsadili 11 bodovaných umiestnení na prvých šiestich priečkach v disciplíne pištoľ. Lepšie si počínali v streľbe z revolveru, keď dva razy vyhrali, dvakrát skončili druhí, raz tretí, 3-krát sa umiestnili na 4. mieste a raz obsadili 5. miesto. Na slovenskom šampionáte sme zostali bez medaily, ale veľmi blízko mal k bronzu M. Seman. Ten sa napokon musel uspokojiť len so štvrtou priečkou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...